NEPOZNATI TOMAŠEVIĆ

Od vrha Kilimanjara do bitke za Zagreb: ‘Ovo će biti moja prva tri poteza nakon pobjede‘

Favorita predstojećih lokalnih izbora prijatelji i znanci zovu Senf, a Tomašević nam je otkrio kada je i zašto dobio taj nadimak
Tomislav Tomašević
 Jutarnji List

Čelnik platforme Možemo!, Tomislav Tomašević, prema svim istraživanjima javnog mijenja je favorit predstojećih lokalnih izbora.

Rezultati istraživanju koje je agencija MASMI provela za N1 televiziju govore da ga podržava 37,6 posto birača i ima 25 posto prednosti pred ostalim kandidatima.

Tomašević nam je dopustio da zavirimo u njegov privatni album koji govori o njegovoj strasti za putovanjima, izazovima i dalekim destinacijama. Pokazao nam je fotografije snimljene na Andama, Kilimanjaru, Kavkazu, Machu Picchu... On i supruga su medeni mjesec proveli na Himalajima.

Tomašević je sportski tip. Osim što se bavi sportom, prati ga. Voli nogomet pa je odlazio na utakmice Lige prvaka, a bio je i među navijačima na polufinalnoj utakmici Vatrenih u Moskvi.

Iskoristili smo zadnji sljemenski snijeg da bi Tomašević pred kamerama Jutarnjeg lista pokazao kakav je u snowboardu. Pridružili smo mu se i prilikom uspona na Sljeme, i to u društvu njegovog ljubimca – psa Boška.

Osim planinarenjem i snowboardom, Tomašević se bavi trčanjem (istrčao je zagrebački polumaraton), povremeno zaigra nogomet, roni...

Nakon srednje škole upisao je Pravni fakultet u Zagrebu, ali je na trećoj godini zaključio da to nije za njega pa je završio Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Uz pomoć pune stipendije otišao je na britansko Sveučilište u Cambridgeu gdje je 2013. magistrirao u području okoliša, društva i razvoja, a potom se vratio u Zagreb. Aktivist je od 16 godine života kada se pridružio Zelenoj akciji.

Iza kamere pokazuje da se zna opustiti, biti ležeran i duhovit. Favorita predstojećih lokalnih izbora prijatelji i znanci zovu Senf, a Tomašević nam je otkrio kada je i zašto dobio taj nadimak.

U intervjuu je nastupio samouvjereno s gardom budućeg gradonačelnika Zagreba.


U seriji video priloga o kandidatima za gradonačelnika Zagreba u tri minute saželi smo informacije o njihovim životima i karijerama, intervjuirali ih, prikazali nepoznate detalja iz njihovih života i provjerili koliko se služe purgerskim izrazima.

U idućim danima otkrit ćemo kakav je Joško Klisović u vodi, Miroslav Škoro s kuhačom, Zvonimir Troskot na vreći, Davor Filipović ispod košarkaškog obruča, a Vesna Škare Ožbolt s palicom....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:43