POLIMAC PREPORUČUJE

Novi akcijski spektakl s Millom Jovovich: ‘Izbjegavajte taj film ako imate više od deset godina!‘

Paul W. S. Anderson u stanju je sastaviti čitav film iz akcijskih scena, s ponekom dosjetkom da cjelina ne utone u monotoniju
Milla Jovovich i Tony Jaa
 Sony Pictures/The Hollywood Archive/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

Paul W. S. Anderson udomaćio se u ekranizacijama videoigara. Ima to i vrlina, naracija ga jedva zanima, u stanju je sastaviti čitav film iz akcijskih scena, s ponekom dosjetkom da cjelina ne utone u monotoniju.

Tako u "Monster Hunteru", prilagodbi istoimene Comcastove video igre (ta je kompanija izdala i "Resident Evil", po kojoj je Anderson napravio svoju najuspješniju filmsku franšizu), u trenu prijeđemo i alternativnog u stvarni svijet i obratno, ali film postaje razmjerno zabavan tek kad se počnu nadmetati Zemljanka Artemis (redateljeva supruga Milla Jovovich još je okretna, iako je navršila 45 godina) i Alternativac Lovac (tajlandsku akcijsku zvijezdu po imenu Tony Jaa pamtimo iz trilogije "Ong-Bak").

Štos je u tome da se njih dvoje ne razumiju, govore različitim jezicima, ali kako imaju zajedničke neprijatelje, počnu posve dobro funkcionirati kao borilački par. Ti su neprijatelji opaka čudovišta na granici karikature, pompozni Black Diablos, golemi pauci Nerscylle, te naizgled nepobjedivi Rathalos, dostatan razlog da film nađe predane zagovornike među deset i nešto godišnjacima.

Nema tu pravog nasilja kao u prvom "Resident Evilu", što je svakako problem, jer je u pitanju skupa produkcija koja će teško povratiti troškove u razdoblju koronavirusa i trebao bi joj svaki gledatelj. Odjavnu špicu na kojoj vam najavljuju nastavak nemojte shvatiti suviše ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:22