FASCINANTNI LAKESTOCK

Neviđeni spektakl na Zlatnom Studiju: Donosimo antologijski spot za pjesmu ‘Treba imat dušu‘

Ovaj je videospot je gromoglasno udružio najveći broj glazbenika dosad na jednom mjestu: 50 bubnjara, 50 gitarista, 50 basista i 50 vokala
Lakestock
 Neja Markičević/Cropix

Tijekom dodjele medijske nagrade Zlatni Studio premijerno je prikazan dosad neviđeni spektakl pod nazivom Lakestock, a koji su priredili brojni ponajbolji hrvatski bubnjari, gitaristi, basisti i vokali na zagrebačkom jezeru Bundek, snimajući legendarnu pjesmu Brune Langera i njegova Atomskog skloništa (Za ljubav) "Treba imat dušu".

- Na više načina bilo je sjajno sudjelovati u tome. S obzirom na situaciju, izolaciju i koronu, mi glazbenici se dugo nismo družili. Zato je bilo izuzetno što smo se svi našli i što se toliko glazbenika, toliko dragih kolega odazvalo za sudjelovanje. Dokazali su da za rock treba imati dušu - rekao nam je ranije Bruno Langer, glazbenik iz Pule koji je dirnut odabirom pjesme za projekt Lakestock za koji su se mnogi složili da im je draži nego veliki Woodstock.

- Bio sam ugodno iznenađen kada su me zvali i pitali slažem li se s tim da se snimi. A ljudi s kojima sam o tome razgovarao... Svi su rekli da je "Treba imat dušu" savršen izbor, zbog njezine energije, ritma, ali i što je poruka priče. To se poklopilo, reklo bi se - istaknuo je Langer.

Ovaj videospot je gromoglasno udružio najveći broj glazbenika dosad na jednom mjestu: 50 bubnjara, 50 gitarista, 50 basista i 50 vokala koji su nakon pandemijske godine napokon dočekali zasvirati.

Taj trijumf glazbe predvodio je Ante Gelo pod redateljskom palicom Ivana Miladinova i 50-ak članova tima Hrvatske radiotelevizije.

Spot pogledajte ovdje:

image
Zlatni Studio - Lakestock
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:29