‘SQUID GAME‘

Likovi iz Netflixove hit serije inspiracija za najpopularnije kostime ovogodišnje Noći vještica

‘Squid Game‘ Netflixu je donio milijune novih korisnika, a marketinški uspjeh nadišao je streaming industriju
Serija ”Squid Game” popularna je u svim zemljama u kojima je aktivan Netflix
 Aaron Chown/Pa Images/Profimedia

Noć vještica među omiljenim je američkim blagdanima, a svake godine slavi se sve duže, maštovitije i raskošnije. Zvijezde crvenih tepiha natječu se u organizaciji kostimiranih tuluma, a inspiraciju za vlastite kostime vuku posvuda.

Ove godine jedan od najpopularnijih kostima inspiriran je likovima stražara iz popularne Netflixove uspješnice iz Južne Koreje, serije "Squid Game". U slobodnom prijevodu "Igra lignje", serija je koja je potukla sve dosadašnje rekorde gledanosti i s trona najgledanijih skinula lanjski "Bridgerton".

Zaštitari iz serije, sa zaštitnim maskama i crvenim odijelima marketinški su među najprepoznatljivijim detaljima, a to je dobro uočila industrija zabave koja je spremno na tržište izbacila tisuće takvih kostima uoči Noći vještica.

"Ne znam točno koliko smo ih dobili. Bilo ih je sigurno nekoliko desetaka", kazao je poslovođa u prodavaonici kostima Alex Wayda. Objasnio je da su kostime rasprodali u jednom vikendu, iako su ih dobili tek nekoliko dana ranije.

Popularnost neke serije u određeno razdoblju često generira potražnju za nekim kostimima. U godini izlaska serije "Sluškinjina priča" najprodavaniji su bili kostimi "sluškinja" iz te serije, koje su karakterizirale crvene haljine s plaštom u istoj boji i bijelim vizirima.

Te godine svijet je poludio za još jednom Netflixovom serijom, "Kuća od papira", u kojoj su glavni likovi nosili također crvene kombinezone s maskama s licem slikara Salvadora Dalija.

Serija "Squid Game" u mjesec je dana pokrenulo 142 milijuna kućanstava Netflixovih pretplatitelja i generiralo milijune novih pretplatitelja na taj svjetski popularan streaming servis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:18