PUCNJAVA U DUBRAVI

Doznali smo tko je muškarac kome su izrešetali kuću, bio je osumnjičenik u velikoj policijskoj akciji

Policija je potvrdila da je ranjen 40-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb. Za sada nije poznata težina ozljeda
 Marin Dešković/Jutarnji list

U zasad nerazjašnjenim okolnostima jučer je na području zagrebačke Dubrave u Južnoj ulici vatrenim oružjem ranjen 40-godišnji hrvatski državljanin.

Prevezen je u KBC Zagreb, gdje je mu je pružena liječnička pomoć. Zasad još nije poznato kakve je ozljede zadobio. Iz zagrebačke policije tijekom poslijepodneva samo su šturo izvijestili kako je do pucnjave, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo oko 13.45 sati u Južnoj ulici, te da je jedna osoba ozlijeđena.

- Očevid je u tijeku, a ozlijeđenom se pruža liječnička pomoć - javili su iz PU zagrebačke.

Prema informacijama koje smo doznali na mjestu pucnjave, za sada nepoznate osobe dovezle su se u osobnom automobilu do Južne ulice, odnosno do kuće oštećenog I. C. (40). Najmanje jedan od počinitelja zapucao je iz vatrenog oružja prema prvom katu kuće te je najvjerojatnije barem jedan projektil propucao balkonska vrata.

Kako su nam ispričali očevici s mjesta događaja, sve se odvijalo jako brzo. Automobil se zaustavio, začula su se tri hica, nakon čega su počinitelji ponovno sjeli u vozilo i odvezli se iz Južne ulice u nepoznatom smjeru. Jedan od ispaljenih hitaca navodno je pogodio oštećenog I. C. u predjelu ramena.

image
Pucnjava u Zagrebu

Nekoliko sati nakon ovog nemilog događaja još je trajao policijski očevid na mjestu pucnjave. Policija je trakama ogradila dio ulice oko obiteljske kuće te su krim tehničari pokušavali pronaći korisne tragove. Posebno su pregledavali fasadu kuće tražeći rupe od projektila, odnosno zrna koja su se tamo zabila. Okupilo se više susjeda i prolaznika koji su promatrali postupanje policije. No, nitko od njih nije bio previše razgovorljiv.

image
Pucnjava u Zagrebu

Inače, ranjeni I. C. je do sada više puta evidentiran za počinjenje kaznenih djela, prvenstveno zlouporabe droga. Prijavljivan je i zbog posjedovanja i zbog preprodaje droge. Prije 12 godina bio je osumnjičen u sklopu velike policijske akcije kodnog naziva Ragusa, i to kao jedan od preprodavača heroina na području Dubrave. No, nije poznato kakav je sudski epilog imala ta kaznena prijava u odnosu na njega.

image
Pucnjava u Zagrebu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:20