NAPETO U ZAGORJU

Dječak s roditeljima napustio školu! Ravnatelj: ‘Isključenje? Imamo pravilnik...‘

Na vratima škole su i dalje zaštitari, a u blizini škole su i dvoja policijska vozila
OŠ Krapinske Toplice
 
 Zeljko Puhovski/Cropix

Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice kojemu roditelji ne daju da nosi masku u školi ni jutros nije na nastavi, već sjedi ispred ulaza sa svojim ocem. Otac Kristijan Gaćina i njegov sin pokušali su i jutros bez zaštitne maske ući u školu, no ni danas im to nije dopušteno.

Zadržali su se potom u kratkom, očito neuspješnom, razgovoru s ravnateljem Samsonom Štiboharom nakon čega su sjeli ispred škole, a pridružila im se jedna prosvjednica.

image
Kristijan Gaćina
Zeljko Puhovski/Cropix

Na vratima škole su i dalje zaštitari, a u blizini škole su i dvoja policijska vozila. Dvojica policajaca stoje na prilazu školi, a dvojica sjede u automobilu.

Oko 9.30 sati policajci su uručivali neke papire ocu i prosvjednici. Drugi prosvjednici jutros se nisu pojavili pred školom u Krapinskim Toplicama.

image
Kristijan Gaćina
Zeljko Puhovski/Cropix

Našto prije 10 sati učenik se priključio nastavi, na satu tjelesnog koji se izvodio na otvorenom pa nije morao nositi masku. Otac dječaka tada je napustio prostor škole, a ubrzo se s jednog sastanka vratio i ravnatelj škole. Učenik se nakon sata tjelesnog vratio na klupu ispred škole, ovoga puta u društvu majke.

image
Policija ispred škole
Zeljko Puhovski/Cropix

U razgovoru s novinarima rekao je da pokušava dogovorno riješiti situaciju, ali da nažalost ne uspijeva. Na naše pitanje postoji li mogućnost da učenik bude isključen iz škole zbog neopravdanih sati, ravnatelj Štibohar kaže kako postoji pravilnik te da će tek vidjeti kako će njegovi roditelji opravdati izostanak s nastave.

image
OŠ Krapinske Toplice
Zeljko Puhovski/Cropix

Dodaje kako ne zna tko su prosvjednici koji su u Krapinske Toplice dolazili proteklih dana te da misli da se radi o ljudima koji ne žive u tom mjestu.

image
Policija ispred škole
Zeljko Puhovski/Cropix

U 11:15 sati roditelji su odveli sina kući. Na putu do vozila su im prišli jedna majka i njezino dijete s posebnim potrebama koje, kako je rekla, ima osam dijagnoza. I ona i dijete podržali su roditelje u odluci da ne daju svom sinu da nosi masku jer je, kaže, to upropastilo njezinog sina. Sve to vrijeme dječak je uz odobrenje i znanje svojih roditelja snimao njezinu i izjavu djeteta, a otac je komentirao "narod treba znati istinu".

image
Policija ispred škole
Ronald Gorsic/Cropix

Na naše pitanje majci je li ih kontaktirao Centar za socijalnu skrb odgovorila je da su pokušali, ali da su roditelji dječaka tražili pisano obrazloženje zbog čega CZSS želi stupiti u kontakt s njima.

Nakon što su roditelji s dječakom napustili prostor ispred škole, to su učinili i policajci u civilnom vozilu, dok su dvojica policajaca u obilježenom policijskom automobilu ostali pred školom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:31