SHOW U SABORU

Beljak: ‘Pola države mene zove ‘Pajser‘. Svi imamo nadimke, pa zašto onda Jandroković svoj smatra prijetnjom‘

Izlaganje predsjednika HSS-a bilo je pomalo začudno obzirom na sadržaj, a odgovor iz vladajuće stranke nije izostao
Krešo Beljak
 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković te članovi njegova kabineta na današnjoj su sjednici Sabora odgovarali na pitanja saborskih zastupnika, a za pitanje se prijavilo ukupno 39 njih.

Zanimljivo je bilo 31. izlaganje odnosno upit od Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a.

On je pitao premijera zna li da je Gordan Jandroković ljetos počinio dva kaznena djela za koje su predviđene zatvorske kazne. Beljak je pojasnio da je osoba Jandrokovića nazvala Njonjo, a da je ovaj iskoristio svoj utjecaj i osobu prijavio za prijetnje.

- Jandroković ga je sasuo salvom uvreda. Taj vaš simpatizer je dobio poziv iz policije zbog kaznenog djela prijetnje. To je lažno prijavljivanje kaznenog djela i kazneno djelo trgovanja utjecajem, rekao je Beljak.

- Gospodine Beljak, nije mi poznato. Kakvo je ovo pitanje za aktualni sat? Imate šefa Sabora pa va on može odgovoriti. Sve nešto vezano za Hvar. Ne znam kako da vam na ovo odgovorim. Nemam što reći, je li to pošteno? Za razliku od vas ja sam ok. Nadoći će HSS na desni centar, kad tad. Je li tako Marijana?", poručio je premijer Beljaku.

- Ne znam što ste mislili, ja sam jako ok. Nisam ni očekivao da znate. Niste upoznati s detaljima, ali ja znam. Oštećena osoba je naivno oslovila Jandrokovića s Njonjo, bez namjere da ga uvrijedi. Nije mislila da je to prijetnja. Dobar dio medija ga tako oslovljava, nikada se nije mogao steći dojam da Jandroković to smatra uvredom. Podjsetit ću vas da državne institucije često uopće ne reagiraju na ozbiljne prijave, primjerice na zlostavljanje žena, što zna kulminirati ubojstvima, a stignu se baviti s ovakvim banalnim slučajevima. Poznato je da mene pola države zove Pajser! Poznato je da većina političara ima neke nadimke, ali mi nadimke ne smatramo prijetnjom, osim gospodina Jadrokovića, rekao je Beljak.

Prije nego što je dovršio misao, isteklo mu je vrijeme za odgovor, a Jandroković mu se sarkastično zahvalio na iznošenju ove problematike te je pojasnio kako on nadimak Njonjo ne smatra prijateljskim nadimkom, nakon čega se sjednica nastavila uz osmijehe involviranih u razmjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:28