DOŠLA JE PREBLIZU

Ženu napao bizon, snimku susreta podijelila na TikToku i upozorila ljude: ‘Budite oprezni!‘

Stručnjaci uvijek upozoravaju na to da se divljim životinjama ne treba previše približavati

Bizon

 Jennifer Pierce/Alamy/Alamy/Profimedia

Jedno od osnovnih pravila koje vrijede kada smo u prirodi je paziti na divlje životinje. Ne idemo negdje kako bismo nekome srušili gnijezdo ili ga prestrašili, pa se prema životinjama treba odnositi s poštovanjem. Posebno se to odnosi na one koje nas mogu ozlijediti. Naučila je to na vlastitoj koži planinarka Rebecca Clark iz Teksasa, koju je ozlijedio bizon. Razlog? Prišla mu je previše blizu, životinja se osjetila ugroženo i napala je.

Snimku susreta s ovim velikim životinjama objavila je na Tikoku, kako bi ljude upozorila da budu oprezni. Na toj je platformi pokrenula akciju prikupljanja sredstava za plaćanje bolničkih troškova. Naime, ozljede koje je zadobila kad ju je bizon nabio na rogove i odbacio u grmlje su bile prilično ozbiljne. U grmu je ležala nekih 50 minuta prije nego je po nju došao helikopter koji ju je prevezao u bolnicu - signal na telefonu joj je bio toliko loš da nije mogla nazvati 911, nego je poslala poruke prijateljima koji su pozvali pomoć.

Bizoni su najveće kopnene životinje u Sjevernoj Americi i zahtijevaju dosta prostora između sebe i ljudi. Stručnjaci kažu kako je to najmanje 45 metara, dok je sve manje od toga prilično rizično, jer se oni ne osjećaju ugodno i mogu napasti.

@rebeccaclark Solo hiking at Caprock Canyons State Park & Trailway in Texas. I was charged and gored by a bison because I was to CLOSE to be passing them on a trailway They are beautiful creatures protected by the Texas Parks & Wildlife Department (TPWD) and are a part of the Texas State Bison Restoration Project where the park has restored the historic Charles Goodnight Bison herd (The Official Texas State Bison Herd) to a portion of its former range in the park. I am posting to support safety while enjoying Texas State Parks #TPWD #bisonetiquette101 #hikingsafety #llbean #chaos #rei ♬ dumb dumb - sped up - mazie
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:49