MALEN i SRČAN

VIDEO: Oscar je neustrašivi mops koji ima neobičnu životnu strast. Od nje ne odustaje baš nikad

Njegova skrbnica Emma kaže da bi zaista bilo čudno krenuti u šetnji, a da njen ljubimac ne povlači koješta sa sobom
 Ilustracija, Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

Oscar je dokaz kako ponekad u malom tijelu živi veliki duh. On je mops, a svi znamo da oni nisu baš veliki psi. Osim toga, imaju problema s disanjem, pa zato ne čudi činjenica da mopsovi uglavnom nisu baš oduševljeni igrama gdje je trčanje najvažnije. No, Oscar je neka druga vrsta - premda bi trebao biti nezainteresiran za jurnjavu, on je jako voli. Pritom ga zapravo na tjelesne aktivnosti potiče štap - što veći, to bolji. Nije on mali pas za male štapove - ne, obično zubima stisne toliko velik štap da ga jedva vuče sa sobom.

- Da ne nosi štap sa sobom, to bi bilo čudno. Zaključili bismo da nešto nije u redu s njim, jer je prizor njega kako vuče štap zaista uobičajen - kaže Oscarova skrbnica Emma.

Mali šašavac uglavnom štapove i grane sa sobom vuče bez velikih problema, no tu i tamo odabere prevelik zalogaj, pa se muči s povlačenjem. Mislite li da, kao neki drugi psi, odustane i ostavi ga? Nikad, Oscar se gnjavi i muči, ali od štapa ne odustaje. Čak ni ako je okružen drugim komadima drveta, pa onog kojeg je prije odabrao lako zamijeni nekim manjim. Ne, njega takvo što ne zanima.

Najluđe od svega je da on te štapove nosi doma i ima zalihu ispred kuće. Ako ga se vodi u šetnju u blizini, prije napuštanja dvorišta ode do svoje hrpice i odabere pravi komad drveta za tu šetnju. No, kad idu u šetnju negdje dalje, pa se voze autom, tada ne vuče drvo sa sobom, nego na novom terenu pronađe nešto za sebe. Nije to uvijek lako: nekad su prepreke blato, nekad mu smetaju kamenčići na obali, a povremeno se posklizne, pa pokušava zadržati ravnotežu ne ispuštajući svoj dragocjeni plijen.

- Nošenje štapova je njegova najdraža aktivnosti na cijelom svijetu - zaključuje Emma, koja objašnjava i da je njen ljubimac udomljen te da ima puno strahova. No, štapovi su terapija koja mu svakako čini dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:50