KAKAV ČUDAK

VIDEO: Nitko ne zna zbog čega se doberman ovako ponaša kada gleda televiziju, no genijalan je

Od početka do kraja snimke vidimo da je on izrazito koncentiran i da prati sve što se na ekranu pred njim događa
Ilustracija
 Herbert Spichtinger/Imagesource/Profimedia

Postoje psi koji jako, jako vole oponašati sve što njihovi vlasnici rade. Ako vlasnik sjedi, sjedi i pas. Ako pas legne, i ovaj se baca na trbuh. No, većina pasa zapravo vrlo nezainteresirano promatra ono što vlasnici rade i ne pada im na pamet napraviti ništa slično onome što njihov omiljeni dvonožac radi.

Jedan od videa koje je svojevremeno objavila slavna balerina Iana Salenko bio je urnebesan zbog mopsa koji je bio u kadru. Dok je njegova vlasnica vježbala držeći se uz ogradu, pas je ležao u svom krevetiću udaljenom svega nekoliko centimetara od njenih stopala i nije ni mrdnuo glavom. Prespavao je sve što je ona izvodila.

Zbog takvih, a većina je baš takva, sjajno je naći suprotan primjer. Jedan od takvih je ovaj neobični plesač - vježbač, koji gleda televizijski ekran i vrlo koncentrirano ponavlja sve što tamo vidi. U prvi smo mah pomislili da je riječ o naučenom ponašanju, no činjenica je da pas gleda ekran, a ne vlasnika i potencijalnu poslasticu, pa smo malo sumnjičavi. Vjerujemo da se sve da istrenirati, pa i ovo, no jednako tako postoji mogućnost da je pas zaista takav tip da pomno gleda televiziju i oponaša ono što tamo vidi.

Ako je to slučaj, za njegovo dobro se nadamo da vlasnici pase kakve sadržaje konzumira. Mogao bi pasti pod loš utjecaj i priključiti se lošim dečkima, ako mu daju da pogleda kakav film s mafijašima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:23