SLATKI SU

VIDEO: Evo kako izgleda neobično prijateljstvo ježa Ranka i mačka Cinnamona

Premda u nekim trenucima izgleda kao da jež gnjavi mačka, njihovi vlasnici kažu da se jako vole
 Ilustracija, -/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Baš kao što ne vrijedi izreka da se netko "voli kao pas i mačka", tako više ne reagiramo iznenađeno kada shvatimo da različite životinjske vrste mogu živjeti zajedno i osjećati naklonost jedno prema drugome. Neko vrijeme su svi tvrdili da se to odnosi samo na životinje koje su odrasle zajedno, no brojni su primjeri kada su se različite životinje sprijateljile čak i u odrasloj dobi.

Jedan takav, samo na prvi pogled neobičan par, su Ranko i Cinnamon. Jedno je jež, drugo mačak. Jež nije beba, dakle, ako ga mačak naljuti, može ga prilično bocnuti. Toga je svjestan pa neprestano provodi svoju volju. Mačak udobno spava na omiljenom mjestu? Ne može, jež dolazi i tvrdoglavo ga gura dok mačak ne odustane i premjesti se.

Uz to, Ranko je prilično zabavan dok trčkara naokolo po stanu, uopće se ne obazirući na Cinnamonovu šapicu, s kojom on mlati u njegovom smjeru. Premda neki od kadrova djeluju kao da ta dva tipa nisu baš najbolji prijatelji, ako to njihovi vlasnici kažu, onda im moramo vjerovati.

Ranko je, mora se priznati, neobičan svat. Voli kupanje, što je razumljivo, ali njegovo rastezanje podsjeća na pseće i pitanje je od koga je to vidio. Ili je to možda njegova navika? Teško je, kad je riječ o životinjama koje žive zajedno, znati tko je od koga što preuzeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:42