VIDEO

Gladni morski pas nasrnuo na kornjaču očekujući lagan plijen, no ona se odlučila boriti

Snimka je nastala dronom, koji je zabilježio prizor u blizini jedne plaže u Zapadnoj Australiji

Ilustracija

 Ocean Extreme// Swns/Profimedia/Ocean Extreme// Swns/profimedia

‘Nećeš danas, prijatelju‘ vjerojatno je pomislila jedna kornjača kad je prema njoj krenuo morski pas. Iako su joj šanse bile, recimo to prilično obzirno, iznimno male, odlučila je pružiti otpor. Jednostavno nije bila raspoložena da je taj dan pojede veliki predator. Sve to snimljeno je dronom, tako da smo svi dobili priliku vidjeti taj sukob morskih Davida i Golijata.

Jasno je da svi u ovakvim situacijama navijamo za slabijeg, no spremni smo na to da će maleno oklopljeno tijelo uskoro nestati s morske površine u blizini jedne plaže u Zapadnoj Australiji. Ipak, svaki je život onome koji ga živi veoma dragocjen, tako da se manje stvorenje odlučilo boriti za jedino što ima na ovome svijetu: život.

Na snimci vidimo kako se morski pas nekoliko puta okomio na maleno stvorenje, no ono se brani. Jasno, obrana je izbjegavanje, jer kornjača nema baš ništa čime bi se obranila. Jedina zaštita joj je njen oklop, pa ga ona koristi da velikoj životinji objasni kako bi možda mogla negdje drugo potražiti obrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:24