PRESLATKO

Čovjek pustio vjeverice da sagrade gnijezdo na njegovom prozoru, pa nagrađen ovim prizorom

Fotografija tri uspavana glodavca postala je pravi hit na Twitteru

Ilustracija

 Jonathan Plant/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogima su vjeverice preslatke, premda ih ne viđaju često. Borave na stablima i prilaze samo ljudima koje dobro poznaju. Zadobivanje njihovog povjerenja, kažu svi oni koji u toj povlastici uživaju, dugotrajan je proces i povezan je s hranom. Ako ih redovito hranite, naučit će da vam mogu vjerovati i bez straha će vam doći na ruku ili se popeti na vas.

Ili će možda zaspati u vašoj blizini, ako je suditi po slici koja je oduševila mnoge korisnike Twittera. Na njoj vidimo tri vjeverice koje spavaju tik do jednog prozora. Očigledno su glodavci toliko umorni da su se samo bacili na pod gnijezda i zaspali. Na svu sreću, jedan ih je čovjek vidio - Ludwig Timm, koji je vlasnik kupaonice koja se nalazi s druge strane tog prozora.

On je rekao kako je najprije vidio nekoliko grančica na prozorskoj dasci, ali je mislio kako je to vjetar dopuhao. No, bilo ih je sve više i više, a jednog su dana njegovi ukućani vidjeli vjeverice i shvatili da one grade gnijezdo. Dok bi mnogi, nažalost, srušili gnijezdo, on je odlučio biti gostoljubljiviji. Zbog toga je imao priliku uživati u jedinstvenom pogledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:28