TOTALNO IZNENAĐENJE

Bivol vidio kornjaču okrenutu na oklop i krenuo prema njoj... Nećete vjerovati što je napravio!

Prizor nije snimljen u divljini, nego u ZOO vrtu, no reakcija bi čak i daleko od ljudi vjerojatno bila ista

Afrički bivol, ilustracija

 Philippe Psaila/Sciencephoto/Profimedia

Uvijek mislimo da u prirodi samo pripadnici jedne vrste pomažu svojima, a da su drugi odnosi isključivo predator- plijen. No, da nije tome tako mogli bi vidjeti iz postupka jednog bivola koji je pomogao kornjači. Jasno, nije to snimljeno u divljini nego u ZOO vrtu, no životinja je svejedno odlučila pomoći, iako to nije morala.

Kad je vidio kornjaču okrenutu na oklop, bivol je imao tri mogućnosti: proći pokraj nje kao da se ništa nije odgodilo, ozlijediti nemoćnu životinju ili joj pomoći. No, u prirodi životinje uglavnom ne nanose bol jedne drugima jer im je zabavno - čine to zato što su gladne i moraju jesti. Zbog toga nije bilo nijednog razloga zašto bi veća životinja ozlijedila manju (na kraju krajeva, hrane se biljem, a ne mesom), no mogla je lagano proći pokraj nje.

Ipak, bivol to nije napravio. Videći da je kornjača i nevolji, prišao joj je kako bi pomogao. Jedini način na koji je to mogao jest rogom je pogurnuti na noge, što je i napravio. Ispočetka nije baš imao uspjeha, ali na kraju je pomogao kornjači, izazvavši pravo oduševljenje među promatračima. Oni ispočetka nisu bili sigurni koje su mu točno namjere, no na kraju su ostali oduševljeni njegovom dobrotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 21:26