SIROTICA

Ovu kujicu nitko ne želi udomiti, a ona se uzalud nada da će doći netko baš za nju

Ima godinu i pol dana, najljepši pogled na svijetu i najprgaviju narav, kažu iz skloništa
 Farmica

Našička Farmica dom je jednom posebnom psu. Kujica Kika ima godinu i pol dana i dvije noge manje od ostalih pasa. Da nesreća bude veća, Kika ima samo prednje dvije noge.

- Aktivna je kao da su sve na broju. Ima najljepši pogled na svijetu i najprgaviju narav. Osim ako nisu Buzz i Bobika u pitanju. Ima svoja kolica (vozni park, tri komada). Ne može nositi pelene, da odmah definiramo stvari. Najviše voli jurišati bez kolica. U njenoj glavi je sve savršeno posloženo..da može, rekla bi vam da je potpuno zdrava. Da nema nedostataka. I to volimo kod životinja. Sretni su koliko god malo imali ili dobili - kažu s Farmice.

Priznaju da su svjesni činjenice da su Kikine šanse da nađe dom nikakve. Imati psa koji ima samo dvije noge znači veliko odricanje, no nada ipak postoji. Ako su udomili Terryja, koji je imao kolica i nije mogao sam otići na wc, nego su oni to radili za njega, nadaju se da možda ipak negdje postoji netko za nju. Ona sama može obaviti svoje, nije inkontinentna i njen jedini nedostatak su dvije noge manjka.

Da se Kiku pita, to je baš ništa, ali oni koji trenutno brinu o njoj svjesni su činjenice da će je mnogi zaobići. Njena ‘kategorija‘ je najgora: ženka, invalid, djelomično crna. Neudomljivo, reklo bi se.

No, ako smo išta naučili od pasa, to je da nada uvijek postoji. Možda je malena, neki bi rekli da je i nema, no sigurno smo da negdje postoji netko čija je Kika pseća srodna duša.

image
Farmica
image
Farmica
image
Farmica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 06:08