NOVA PRILIKA

Lila ima šest godina, a život je nije mazio. Traži srodnu dušu koja će voljeti nju, a ne novac

Pretpostavlja se da je bila konstantno zatvorena u jednom prostoru

Lila

 Privatni album

Njeno ime je Lila, ženka je u tipu engleskog buldoga i nova je štićenica udruge Dog and Go iz Zagreba. Bila je vlasnički pas, no njen je čovjek preminuo, a njegova je obitelj ostavila jer je nije htjela. Ispostavilo se da je to za nju bila sreća.

- Vlasnik je bio prvi koji je izdao njeno povjerenje i koristio ju je isključivo za rasplod i zaradu. Lila je, pretpostavlja se po veterinarskom mišljenju, bila konstantno zatvorena u jednom prostoru, obješenih dojki od stalnog kočenja, trulih i razbijenih zubiju, prepuna ugriznih rana... Kada smo ju prihvatili, bilo ju je strah svakog pokreta, mokrila bi kada bi joj se približili… - kažu volonterke udruge.

Lila ima 25 kilograma, a stara je šest godina. Ima nekih sitnih zdravstvenih problema, no na terapiji je, kad bude išla na kastraciju, uklonit će joj se i dvije izrasline i hernija. Sve su to posljedice života kakvog je živjela. No, unatoč tom lošem životu, ima divan karakter: slaže se s apsolutno svakim bićem na koje naiđe.

- Udomljava je isključivo poznavatelju pasmine. Ona je pas kojemu treba daljnja medicinska skrb te je vrsta koja je podložna i bolestima kostiju, kukova, očiju, sklona raznim alergijama, sunčanicama itd. Lila nažalost nije imala sretan život i nije bila pažena, zato joj sada treba adekvatna skrb te prihvaćanje svih njezinih eventualnih medicinskih troškova u budućnosti, gastro hrane, laganih i umjerenih šetnji bez izlaganja vrućini i slično - kažu volonterke.

Kujica traži privremeni ili stalni dom, a svi koji joj mogu pomoći mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 091 114 6093.

image

Lila

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:32