VIDEO

‘Kujica i njeni mali jure ulicama grada, neće preživjeti. Slavonijo, gdje će nam duša?‘

Njihovi pratitelji bili su zgroženi onime što su vidjeli, jer je jasno da, ako se nešto ne poduzme, ova malena obitelj neće preživjeti
 Facebook screenshot

Volonteri udruge Srce za šapice objavili su na Facebooku snimku koja je tijekom subotnjeg jutra nastala u nasilju Matija Ivanića u Slavonskom Brodu.

- Kujica i četiri njena šteneta jure ulicama po cijelom naselju. Pogazit će ih auto, to je samo pitanje trenutka. Hitno trebamo volontere i ljude dobrog srca da pomognu u lovljenju i smještanju ovih jadnika, jer smo mi sa psima kod veterinara naručeni za cijelo jutro. Gdje će nam duša, Slavonijo, gdje će? - napisali su ispod snimke.

Njihovi pratitelji bili su zgroženi onime što su vidjeli, jer je jasno da, ako se nešto ne poduzme, ova malena obitelj neće preživjeti. No, unatoč općem zgražanju kojeg je snimka izazvala, nitko se nije javio kako bi pomogao - bilo da se ova malena obitelj ulovi ili smjesti.

Volonteri diljem zemlje često muku muče kada treba pronaći privremene udomitelje, a rad velike većine udruga svodi se, zapravo, na jednog ili dva volontera. Vrlo često, osim potpore zajednice u kojoj djeluju, izostaje i podrška lokalnih vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:55