UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

Ako možete pomoći, javite se: Ovih 14 pasa hitno treba napustiti azil!

Za njih se traže stalni ili barem privremeni domovi, jer im je pomoć odmah potrebna

Kujica Paloma

 Azil Dubrovnik

Njih je 14. Crnih, bijelih, šarenih većih i manjih. Poveznica im je mjesto na kojem žive - azil Žarkovica - i činjenica da su svi bolesni. Zbog toga su na vrhu liste prioriteta i pod hitno im treba naći makar privremeni dom, kako bi im se mogli pomoći. Neki od njih su jako stari, no drugi su zaista mlađahni i mogu još dugo živjeti, ako im se osigura kvalitetna skrb.

Najgore izgleda jadničak koji se zove Štaki. Ima četiri godine. Njegova je koža, zbog uznapredovale lišmanije, u jako loše stanju. Ona puca i krvari, tako da je nesretnik vjerojatno uznemiren zbog boli. Rođen je vjerojatno na samoj Žarkovici, a jako je plah i s ljudima baš i nije ostvarivao kontakt.

Tu je i Romeo, desetogodišnjak koji je isto tako veomaa plah i ima nešto u usnoj šupljini - je li infekcija ili kakav tumor, ne zna se. Grujo ima 11 godina, pokretljivost u zadnjim nogama mu je slaba, na repu mu nedostaju dlake i ima lišmaniju. Voli sve osim drugih mužjaka.

Jadna Pepe ima 12 godina i vjerojatno uznapredovalu lišmaniju, jer joj je koža u jako lošem stanju. Izbjegava ljude, ali voli pse. Paloma je prilično mlada, tek je napunila četiri godine, ali na koži tijela ima nekoliko hot spotova. Sa psima je odlična, na ljude gleda sumnjičavo, jer joj trenutno čiste rane, a to joj se ne sviđa.

U albumu, kojeg možete pogledati OVDJE, ih je 14 i svi su u lošem stanju. Neke udruge uspjele su izvući par pasa, no nemaju više mjesta. Zbog toga volonteri iz Dubrovnika mole da svi oni koji mogu ponuditi dom njihovim psima, to učine. Inspekcija je dala rok za zatvaranje azila, no ono strahuju gdje će njihovi psi završiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:49