STOP PETARDE

Vlasnica poznatog brenda: ‘Svi bismo trebali imati više suosjećanja sa živim bićima...‘

Smatra kako je vatromet neugodan i štetan za sve životinje, domaće i divlje

Ivana Pavlović i njeni psi
 

 Privatni album

Ivana Pavlović mnogima je poznata kao vlasnica zagrebačkog brenda Zmajevna. Ivana dom dijeli s dva psa koji su udomljeni iz skloništa za životinje. Stari su šest i pol godina, a zovu se Odie i Mo. Odie se ne boji pucnjave petardi, ali Mo se uplaši kad god nešto vani pukne.

- Mo uvijek uspijem nekako zabaviti i smiriti, a s obzirom na to da živimo na selu, vatromet i pucnjava za Novu srećom traju vrlo kratko. Međutim, imala sam pesicu Lunu koja sada više nije živa; ona se je strašno bojala, toliko da bi sva drhtala i nekontrolirano slinila od straha. Jednom se je zbog pucnjave zavukla pod krevet pa smo ju jedva izvukli van - sjeća se Ivana.

Smatra kako je vatromet neugodan i štetan za sve životinje, domaće i divlje. Količina sredstava i trajanje vatrometa za vrijeme blagdana prelaze granice ugode i zabave čak i za ljude, dodaje.

- Svi bismo trebali imati više poštovanja prema prirodi u kojoj živimo i više suosjećanja sa svim bićima, razmišljati o svojim postupcima i promijeniti one kojima negativno utječemo na prirodu čiji smo i sami dio - smatra Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:43