STOP PETARDE

Poznata blogerica poručila: ‘Da mogu, ukinula bih pirotehniku. Nije dobra za okoliš, ptice, insekte...‘

Zbilja ne vidim smisao toga i vjerujem da bi se moglo jednako zabaviti na novogodišnju noć i bez toga, pojasnila je

Blogerica Ana Kolar

 Privatni album

Ana Kolar kolumnistica je poznata i po svom blogu Blogledalu. Dom dijeli s četiri mačke - Jurom, Sopranom, Bowiejem i Camorrom. Kako se nosi s bukom koja nastaje od petardi?

- Tako da se pravim da se ništa ne događa (iako je i mene strah, i mene smeta i želim sebi mir), ostanem s njima kod kuće za vrijeme Nove godine i ako treba spustim rolete skroz do kraja. Trenutno ne posjedujem takve rolete ali odnedavno smo na drugoj adresi gdje mi se čini da bi nam moglo biti najmirnije do sad. Nadam se da sam u pravu - pojašnjava Ana.

Sjeća se i situacije u kojoj je shvatila da su petarde loše.

- Bilo je to prije 20-ak godina, kad sam bila srednjoškolka i kad sam u obiteljskoj kući provela pola noći pored kade u kupaonici jer se tadašnji yorkie zavukao između kade i wc-a i tresao sumanuto od straha. Kad sam to vidjela bilo mi je sve jasno i od tad su mi petarde, vatrometi i bilo što tome nalik apsolutno nepotrebni i nepoželjni - sjeća se.

Kaže kako bi, da ima tu moć, ukinula svu pirotehniku. Nije ona dobra za okoliš, za ptice, insekte, mali djecu, starije ljude, kućne ljubimce...

- Zbilja ne vidim smisao toga i vjerujem da bi se moglo jednako zabaviti na novogodišnju noć i bez toga. Moja poruka javnosti je sljedeća, ako vas veseli nešto što škodi mnogima pa čak i vama samima (okoliš, ptice i insekti) jeste li vi dobar čovjek? Rekla bih da niste. I rekla bih da se zapravo ne znate veseliti već samo mislite da vas nešto poput vatrometa veseli, da to nije naučena reakcija na opće veselje i uzbuđenje - zaključuje Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:25