ALTERNATIVA

Stručnjaci akupunkturu za pse preporučuju u određenim slučajevima, evo koji su to

Trenutno ne postoji definitivan odgovor koji bi rekao je li ova metoda učinkovita u liječenju različitih problema kod pasa
 Kim Christensen/Alamy/Alamy/Profimedia

Akupunktura je tradicionalna kineska medicina koja se koristi kao alternativni tretman za kroničnu bol kod ljudi, no sve više vlasnika pasa počelo je voditi svoje pse na te tretmane. Oni su alternativna veterinarska praksa koja uključuje umetanje igala u kožu psa kako bi se potaknulo zacjeljivanje

Akupunktura je oblik medicine koji je usmjeren na uspostavljanje energetske ravnoteže u tijelu. Njihova je teorija da će se tijelo samo izliječiti kada ispravi energetsku neravnotežu. Zabadanjem malih iglica u određene točke na tijelu, koje se obično nazivaju akupunkturne točke, energija se prenosi u sve dijelove tijela psa, piše World Dog Finder.

Postoje različiti problemi i zdravstveni problemi koji se mogu liječiti akupunkturom. Ako želite iljubimcu pružiti ove tretmane, najbolje što možete učiniti je razgovarati sa svojim veterinarom i pitati ga za savjet.

Najčešća stanja koja se liječe akupunkturom kod pasa uključuju artritis, probleme sa zglobovima, nuspojave raka, probleme s kožom, epilepsiju... Vlasnici pasa uglavnom počnu voditi svoje pse na akupunkturu zbog artritisa i problema sa zglobovima. To mogu biti vrlo bolna stanja za psa. Iako postoje tradicionalni veterinarski tretmani za ove probleme, sve više vlasnika pasa okreće se akupunkturi jer ona učinkovito pomaže njihovim psima.

Sve studije i dokazi o akupunkturi kod pasa potječu od vlasnika koji ih vode na ove tretmane. Iako svi mogu potvrditi da je akupunktura pomogla njihovom psu, to je ipak subjektivno mišljenje.

Trenutno ne postoji definitivan odgovor koji bi rekao da je akupunktura vrlo učinkovita u liječenju različitih problema kod pasa, ali s obzirom na to da sve više vlasnika i veterinara preporučuje ovu praksu, mora biti da su rezultati stvarni.

Za većinu pasa akupunktura će biti bezbolna i neće biti nikakvih nuspojava. Neki psi mogu osjećati umor nakon tretmana akupunkturom, ali obično će to nestati unutar sljedeća dva dana.

Osim toga, nema dodatnih zdravstvenih problema ili nuspojava koje proizlaze iz sesija akupunkture. Ovo je prilično siguran postupak koji će samo pomoći psu. Naravno, ako liječenje provodi stručnjak. Samo u tom slučaju akupunktura je potpuno sigurna.

Točan broj seansi akupunktura koje će pas proći kako bi potpuno ozdravio ovisit će o mnogim čimbenicima. Prvi i najočitiji je razlog zašto psu uopće treba akupunktura. Ako ima akutni problem, poput ozljede ili bolesti, trebat će mu samo nekoliko sesija jer će problem brzo nestati.

Ako pokušavate liječiti kronična stanja poput artritisa ili problema sa zglobovima, vaš će pas morati imati više seansi akupunkture. U početku će seanse biti češće, a kako liječenje bude odmicalo, sve manje,

Vaš veterinar ili veterinarski akupunkturist će odrediti točan broj seansi. Oni su iskusno i certificirano osoblje koje vam može dati najbolji savjet i voditi vas i vašeg psa cijelim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:16