ZABAVA

U ZOO Zagreb počinje Divlje ljeto, program stvoren za školarce pustolove

Djeca u blizini životinja uče o zadivljujućim činjenicama iz životinjskog svijeta te svladavaju vještine potrebne istraživačima
 ZOO Zagreb

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu Grada Zagreba održava Divlje ljeto. U program se mogu uključiti djeca od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

Divlje ljeto djeci predstavlja jedinstvenu pustolovinu. Omogućuje im da Zoološki vrt upoznaju na drugačiji način nego tijekom uobičajenog posjeta.

Svaki je dan jedinstven. Djeca u blizini životinja uče o zadivljujućim činjenicama iz životinjskog svijeta te svladavaju vještine potrebne istraživačima. Koristeći mikroskop i izvodeći razne pokuse pretvaraju se u prave znanstvenike. Djeca doznaju kako se životinje orijentiraju u prostoru, te sama iskušavaju neke od tih metoda. Posebno im je zanimljivo vidjeti što sve obuhvaća briga za životinje u zoološkom vrtu, a jedna od najdražih aktivnosti im je priprema poslastica za životinje. Sve to prati mnogo igre i zabave s vršnjacima.

Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora.

Program traje po šest sati pet dana – od ponedjeljka do petka. Roditelji biraju smjenu u kojoj će im djeca pohađati program. Prva je smjena od 8 do 14, a druga od 14 do 20 sati. Djeci su tijekom programa osigurani sav potreban pribor te ručak i sladoled u restoranu Kod morskog lava.

Upisi u Divlje ljeto su u tijeku. Obrazac za prijavu i dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 14:03