CRNE BROJKE

U 24 sata ih dva puta Zagrepčani zvali zbog srna: Jedna je zapela u ogradi, drugu je napao pas

Prvi je slučaj bio lakši i situacija je brzo riješena, no drugi puta hvatači nisu bili te sreće

Srna u Dubravi

 Dumovec

Čak dvije intervencije vezane za srne imali su hvatači zagrebačkog Dumovca. Jedan srndać je u noći s ponedjeljka na utorak zapeo u ogradi dvorišta na Bijeniku. Nesretna životinja se nije mogla ni pomaknuti. Neko vrijeme se u panici pokušavala izvući, a onda je malaksala.

- Na sreću, ljudi su ga na vrijeme opazili i pozvali nas. Oslobodili smo ga, a budući da nije bio ozlijeđen, pustili smo ga da se odmah vrati u šumu odakle je i došao. Činilo nam se kao da je od sreće u prirodu odjurio u dva, tri skoka.

Vas koji živite podno Medvednice, molimo da se prometnicama u susjedstvu vozite što opreznije, a ako opazite divljač kako ne zna izaći iz nekog prostora, da nas nazovete čim prije. Naime, plemenita divljač lako može umrijeti od stresa - objavili su iz skloništa u Dumovcu.

image

Srna na Bijeniku

Dumovec

No, nije tu sve stalo. Tijekom utorka iz Gornje Dubrave stigla im je loša vijest: još jedna životinja treba njihovu pomoć. Na slikama se vidi da situacija nije bezazlena.

- Građani su nam prijavili da je ovaj ozlijeđen u napadu pasa u Gornjoj Dubravi. Srnjaka smo preuzeli i odvezli u oporavilište - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:35