ZBUNJUJUĆE

Što se događa na Žarkovici? Pronađeni ostaci mrtvih pasa, koji su potom nestali...

O svemu je obaviještena krim policija i Državni inspektorat, a odvjetnica sumnja da se odvija zakulisna igra

Žarkovica

 Tonci Plazibat/Cropix

Protupravno su uklonjene strvine pasa koje su u četvrtak pronađene u različitim fazama raspadanja na slabo pristupačnom terenu kod nelegalnog azila za životinje na Žarkovici iznad Dubrovnika, izvijestili su u petak iz dubrovačke Gradske uprave.

Iz Grada Dubrovnika istaknuli su kako su ostaci životinja nestali u noćnim satima, što, između ostalog, predstavlja i opasnost od širenja zaraze.

Nakon prijave Sanitata i gradskog komunalnog redarstva, policija i Državni inspektorat počeli su u četvrtak očevid te su djelatnicima komunalnog društva zaduženima za zbrinjavanje pasa naložili da se pronađeni ostaci ne diraju ni uklanjaju, kako bi se utvrdile sve okolnosti tog slučaja.

„Međutim, djelatnici su danas primijetili kako je područje očišćeno te je većina lešina i ostataka nestala, o čemu su obavijestili krim policiju i Državni inspektorat“, naveli su iz Gradske uprave.

Odvjetnica Društva za zaštitu životinja, koje je osnovalo i do prije četiri mjeseca vodilo azil, Viktorija Knežević, na svojem Facebooku osvrnula se na ovu situaciju statusom kojeg prenosimo u cijelosti.

- Koliko je morbidno da Grad Dubrovnik na svojim službenim stranicama objavljuje fotografije uginulih pasa sa Žarkovice koji nisu bili zbrinuti, odnosno pokopani kako treba jer Grad Dubrovnik koji je zakonski bio dužan nije htio platiti to zbrinjavanje koje košta 600 kuna po psu?

To bi bilo kao da onaj njihov Škugor iz Ine koji je maznuo onu milijardu objavljuje fotografije akcije Uskoka i govori:

Eto vidite u kakvoj sam firmi ja radio! Kakva je to firma koja čovjeka stavlja u napast da jednostavno mora ukrasti??? Da se on čudi kako su te pare nestale. Eto ovo je ravno tome!

Koliko poznajem rukopis autora ovog scenarija sad slijedi novi udar na Žarkovicu.

Sjećate se kako je bilo prvi put u svibnju, prvo PR priprema, fotografije, a onda oteta država u punom sjaju....

Looking forward što bi se reklo .... baš me zanima što ste nam ovaj put pripremili.

A za ekipu iz Grada imam sam dva pitanja, naravno retorička:

1. Koliko jadan moraš biti da bi se bavio iskapanjem starih kostiju sa Žarkovice, da bi naudio dvjema ženama koje su godinama radile tvoj posao?

2.Koliko jadan moraš biti kad sve to radiš u trenutku u kojem 90 % stanovnika ove države ne zna kako će dočekati iduće proljeće od visine režijskih računa i troškova hrane?

I sve to što rade, rade kako bi onu vrijednu nekretninu predali u ruke bliskih im investitora.

Za zna bitka za interese nikad ne staje. A ako pri tome mogu iskoristiti koji leš još bolje stoji u njenoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:33