KOJA TUGA

Psa Nera iz Krapine više nema: ‘Vlasnica ga je eutanazirala po preporuci veterinara‘

Potvrđeno nam je i kako je inspekcija nekoliko puta provjeravala u kakvim uvjetima pas živi

Pas Nero

 Prijatelji životinja

Iz Veterinarske inspekcije javili su nam kako je pas Nero iz Krapine, koji je cijeli svoj život proveo na lancu, a imao je i tumor na anusu, eutanaziran. Njihovi inspektori su utvrdili da je to napravljeno zbog mišljenja veterinara, za što im je vlasnica predočila dokaze.

- Napominjemo kako je veterinarska inspekcija na lokaciji iz upita postupala više puta, a vezano uz zdravstvenog stanje psa dobiveno je i mišljenje ovlaštenog veterinara. Posljednjim nadzorom nisu utvrđene nesukladnosti u postupanja prema psu - dodali su.

Tim povodom Prijatelji životinja objavili su status kojeg prenosimo u cijelosti:

- Nero je zauvijek zatvorio oči ovom svijetu i crnoj sjeni koja ga je 12 godina pratila i gušila ga, stezala, ne puštala mu da diše.

Dragi Nero, sada možeš mirno trčati, ništa te više ne veže i ništa ti ne broji korake dok ne kaže „dosta“.

Sada možeš zaviriti u neke nove svjetove, koji su puno šareniji od trulih dasaka i uvijek istih boja polja kukuruza, koje se kroz godinu mijenjaju samo u mirisima i tonovima. Točno si 48 puta gledao kako se razmjenjuju i brojao si po tome koliko se bliži svaka zima. Znao si dobro i da će iduća biti još teža... I bio si u pravu...

Sada možeš i ti zadirkivati ptičice, više ne prepoznaju domet dokle ispružiti krila točno toliko da te malko naljute pa brže-bolje pobjegnu.

Ne boj se, više nisi čuvar oronulih daski i imovine, sada budi čuvar svih onih nad kojima se nadvija ista crna sjena zbog manjka empatije ili neznanja. Spusti im se u snove katkad, i prišapni im da nisu sami u svojoj nemoći. Reci im da ima onih koji se bore, i koji nikad neće odustati.

Sada te više ne boli, ni tumor, ni svaka od onih ranica koju si sam načeo, a bome niti samoća. Sada znaš da je svijet veći od dosadnih i blatnih 3 metara ili, točnije, 7 i pol koraka.

Žao nam je, jedino, što nisi nikad saznao što znači biti član obitelji, a ne čuvar. Što nisi saznao da je najfiniji zalogaj onaj prokrijumčaren ispod stola za vrijeme nedjeljnog ručka, kako je to spavati na mekanom, kako pucketa peć i kako je to kad imaš i druge prijatelje, osim svoje sjene…

Dragi Nero, mirno spavaj. Sada konačno možeš... - stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:13