JEDNOSTAVNO

Počinje najezda smrdljivih martina... Imamo najbolji način kako da ih se riješite!

Metoda je besplatna, nitko neće nastradati, a napravili ste i dobro djelo jer niste ubili kukca
 -/Panthermedia/Profimedia

Došlo je ono doba godine kada se ponovno spominje najezda smrdljivih martina. Da, ima ih više nego u drugo doba godine i mnogima je to loša vijest, jer se ovih kukaca boje. Istina je da nisu najljepša bića na svijetu, no razloga za brigu nema: ljudima su posve bezopasni. Jedino što mogu je zaplesati nam se u kosu ili zavući u odjeću, ali nas neće ugristi ili nam na bilo koji drugi način nanijeti bol.

Da bismo izbjegli što je moguće više susreta s njima, najbolje je staviti mreže protiv kukaca na prozore. Uz to, svakako, ako rublje sušite vani, provjerite ga detaljno prije nego ga spremite u ormare, jer se smrdljivi martini vole zavući u odjeću.

Uz to, jako vole voće. Ako ga imate u kakvoj posudi na stolu ili u kuhinji, spremite ga. Ako vam je pod prozorom vrt, nema vam spasa, jer vole bilje i dolaze na njega. No, imajte na umu da ih privlači svjetlost, pa je najbolje uključiti svjetiljke tek nakon što zatvorite prozore.

No, s obzirom na to da ih je zaista mnogo, čini se da ih je nemoguće izbjeći. Ovi kukci su mnogima jezivi, no vjerojatno se oni jednako osjećaju kad je riječ o nama. Najjednostavnije je poklopiti ih plastičnom čašom, podvući ispod komad papira i izbaciti ih iz stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:11