DOBRE VIJESTI

Nakon našeg teksta grad odlučio: Neće rezati grane na kojima ptice imaju malene

Tu odluku pozdravile su udruge BIOM i Prijatelji životinja, a posebno lokalna udruga koja je organizirala prosvjed protiv te namjere

Ilustracija

 Sunil Sharma/Zuma Press/Profimedia/Sunil Sharma/Zuma Press/Profimedia

Nakon teksta koji je u rubrici VauMijau Jutarnjeg lista objavljen vezano za namjeru grada Koprivnice da odreže grane na kojima su gnijezda vrana, ta je odluka povučena. Kako doznaje udruga Šinterice dobra srca, koja je u nedjelju organizirala i prosvjed, gradonačelnik Mišel Jakšić odlučio je da se gnijezda vrana do kolovoza ne diraju. To je u skladu s važećim zakonskim propisima, koje su u tom gradu zaobišli dobivši posebnu dozvolu Ministarstva poljoprivrede.

- Puno posla je ispred nas i sada je vrijeme da sjednemo i svi zajedno pronađemo najbolje rješenje za građane, ptice i stabla. Struka je obaviještena i komunikacija se nastavlja - objavili su članovi udruge Šinterice dobra srca, koji ne skrivaju koliko su zadovoljni gradskim odustajanjem od postupka za kojeg tvrde da bi života koštao mnoge male ptice, a uz to bi bio krajnje neučinkovit.

Odluku je pozdravila i udruga BIOM, koja se godinama bori protiv ovakvih mjera, te Prijatelji životinja. Oni su, osim što su pozdravili ovakvu odluku gradonačelnika, otišli i korak dalje.

- Udruga je uputila i dopis Ministarstvu poljoprivrede - zamolbu da pripaze kakva rješenja izdaju s obzirom na to da su zakonske odredbe jasne, a upute poput zbrinjavanja ptica iz uništenih gnijezda neprovedive - kažu iz Prijatelja životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:59