TUGA

Najpoznatija svinja na svijetu nije dobro: ‘Ne znamo što se događa i nemamo više rješenja...‘

Na službenom profilu Esther, koju prati 1,5 milijun ljudi, mnogi su u komentarima pisali poruke podrške

Esther i njen skrbnik

 Esther the Wonder pig

Kanađanka Esther, najpoznatija svinja na svijetu, nije dobro. Premda su objave na Facebook stranici Esther the Wonder Pig uobičajeno šaljive i duhovite, jedan od njenih skrbnika jučer je objavio poruku svim svojim prijateljima. Zamolio ih je da upale svijeću i pomole se za njihovu desetogodišnju ljubimicu.

- Trebamo čudo koje će je osloboditi bola. Molim vas, šaljite joj pozitivne misli. Pokušavamo sve što možemo da bol prođe. Čim se ustane, njeno se tijelo počne ponašati kao da ima neku vrstu napada. Ne znamo što se događa i nemamo više rješenja - objavio je na svom profilu.

Na službenom profilu Esther, koju prati 1,5 milijun ljudi, mnogi su u komentarima pisali poruke podrške. Zbog toga se oglasila i ‘sama‘ svinja.

- Hvala vam na brizi i na tome što se molite za mene. Ne osjećam se dobro već nekoliko mjeseci i moji veterinari rade na tome da nađu rješenje. Isprobavali su razne stvari, a za svaku treba vremena. Pošto je ova stranica izvor radosti za mnoge diljem svijeta, moji ljudski roditelji objavljuju moje sretne fotografije, u kojima čudesne svinje poput mene žive zauvijek. Nitko me ne želi vidjeti bolesnu, no nažalost, godine čine svoje. Stvorena sam kako bi bila farmska svinja i ta genetika mi radi probleme. No, okružena sam ljubavlju i sve vaše lijepe riječi mi pomažu - ‘napisala‘ je Esther, odnosno, njen skrbnik koji vodi profil.

Mnogi pratitelji napisali su poruke podrške, uznemireni razvojem situacije. Esther je sasvim sigurno i najstarija svinja te pasmine na svijetu, jer one svinje koje izbjegnu klaonicu obično žive oko tri godine. U našoj zemlji imali smo tri takve: Archibalda, Ljiljanu i Sausagea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:09