UDRUGA BIOM

Na tri mjesta u Zagrebu postavljene neobične table: Evo što napraviti u slučaju napada ptica

Treba imati na umu da vrana neće napraviti ništa osim kljucnuti nas, a ozljede uglavnom nastaju kada ljudi počnu bježati, pa padnu

Tabla s upozorenjem
 

 Privatni album

Na tri mjesta u Zagrebu postavljene su neobične table, na kojima piše: ‘Pazite na vrane!‘. Postavljene su na područjima gdje se te ptice gnijezde i na kojima bi prolaznici s njima mogli imati problema u razdoblju kada one štite svoje male. Ploče je postavila udruga BIOM na Knežiji i na njima stoje savjeti kako se ponašati u slučaju da se na nas zaleti vrana.

Najvažnije je ostati smiren. Do većine ozljeda dolazi kada ljudi, u trenutku panike, počnu trčati, pa padnu i ozlijede se. Treba imati na umu da vrana neće napraviti ništa osim kljucnuti nas, dakle, on nje nam ne prijeti neka velika opasnost. Panika zna biti posebno velik neprijatelj biciklistima, koji se daleko više ozlijede u padu.

Biomovci savjetuju da se polako napusti mjesto na kojem su vrane, te da podignemo ruke, torbu, kišobran ili bilo koji predmet iznad glave. Također, korisno je znati kako je najbolje gledati u vranu koja se zalijeće na nas. One se, naime, ako gledamo u njih neće obrušiti na nas, pa smo prema tome sigurni ako ih pratimo pogledom.

image

Tabla s upozorenjem

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 13:07