VELIKO TROJSTVO

Monstrum u šumi zakopao tek rođene štence! Dok su ih izvukli, dvoje se ugušilo...

Policija traga za počiniteljem, ali nada da će ga pronaći bez pomoći građana je gotovo nikakva
Pronađeni štenci
 Veterinarska stanica Bjelovar

Razne stranice, profili i grupe na društvenim mrežama koje se brinu za udomljavanje i spašavanje napuštenih kućnih ljubimaca, nažalost svakodnevno su prepune objava o ostavljenim, zlostavljanim i ugroženim prekrasnim malim bićima. Jedna od takvih osvanula je jučer na stanicama Veterinarske Stanice Bjelovar. Naime, nepoznati počinitelj u Velikom Trojstvu zakopao je žive štence, piše Mojportal.

- Mladi par koji se jučer išao šetati kod vidikovca u Velikom Trojstvu čuo je da im nešto cvili pod nogama te su shvatili da su štenci pod zemljom. Otkopali su ih i zvali sklonište. Procedura je takva da su prvo morali obavijestiti komunalnog redara, koji je nakon zaprimljene dojave ponovno kontaktirao nas te smo izašli na teren. Dva šteneta su uginula, dok je preostalim sedam živo i na njima se ne vide tragovi eventualnog zlostavljanja. Radi se o mješancima starim otprilike 5 ili 6 dana, kazala je Nikolina Tuškan iz Veterinarske stanice Bjelovar.

Prema njenim riječima, štenci su trenutno u veterinarskoj stanici te u je svakom trenutku neko prisutan uz njih i hrani ih svaka dva sata na dudu.

- Nažalost, počinitelja ovog nedjela jako teško ćemo pronaći. Naše sklonište radi od sredine listopada prošle godine i ovo nam je prvi takav slučaj. Zaprimali smo i ranije ostavljene štenaca, međutim ne ovako male i na ovaj način pronađenih - dodaje Tuškan

Jedini način da se počinitelja pronađe je da netko od susjeda zna tko je imao štence, odnosno čija je kuja bila skotna, a da tih štenaca sada nema. Pretpostavlja se da uopće nije riječ o ljudima iz Velikog Trojstva.

- Najtužnije u svemu je to što su naše ruke vezane. Policija je upoznata s time, ali nažalost jedino što možemo je podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja i nadati se da će netko od susjeda ipak javiti tko je to učinio - zaključila je veterinarka Tuškan.

Ako netko ima informaciju koja bi pomogla u otkrivanju počinitelja, može se javiti u Veterinarsku stanicu Bjelovar na broj 043/241 - 392, piše Mojportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:03