UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Monstrum psu napravio rupu u nozi, pa kroz nju provukao lanac. Nesretnik je danima lutao...

Iz udruge koja ga je odvela kod veterinara kažu da se neopisivo boji ljudi
 Udruga Spas Varaždin

Postoje situacije i slučajevi koji uspiju uznemiriti čak i one koji su vidjeli svega i svačega. Volonteri raznih udruga koje brinu o psima i mačkama diljem zemlje nagledali su se, nažalost, brojnih opačina koje su tim nesretnim stvorenjima nanijeli ljudi. Malo toga ih, nakon godina promatranja užasa koji su izašli iz ljudskog uma, više može iznenaditi i užasnuti.

Ipak, to se dogodilo. U naselju Hrašćica pokraj Varaždina pronađen je pas koji je lutao po polju vukući za sobom lanac. Nažalost, reklo bi se da to nije rijedak prizor, jer mnogi ljudi još uvijek nabavljaju pse samo kako bi ih stavili na lanac. No, ovo je užasnije nego zvuči: ovom nesretnom, napaćenom stvorenju lanac je bio zakvačen za nogu. Ne oko noge, nego kroz nju.

U stražnjoj nozi je bila rupa, kroz koju je provučen taj lanac.

- Izašli smo nakon dojave i ostali šokirani kad smo vidjeli psa. Ponekad ostaneš bez riječi na ljudsko zlo. Da li itko normalan može ovo učiniti živom biću?? - zapitali su se iz Udruge Spas Varaždin, čiji su volonteri otišli po psa.

Odmah su ga odveli do veterinara, koji je skinuo lanac i pobrinuo se za ranu. Potom su ga odveli do smještaja, gdje je imao udoban ležaj i hranu. Ono što su odmah vidjeli je da im ne dozvoljava da se približe, no mislili su da je to zbog bolova koje sigurno osjeća. Nekoliko dana kasnije, situacija je bila jednaka, tako da su zaključili da je pas, osim što mu je netko napravio rupu u nozi i zakačio lanac, očigledno zlostavljan i na druge načine. Psi inače vole ljude, a jedino ako su pretrpjeli zlostavljanje se drže podalje od naše vrste.

image
Udruga Spas Varaždin
image
Udruga Spas Varaždin
image
Udruga Spas Varaždin
image
Udruga Spas Varaždin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:54