ISTRAGA U TIJEKU

Lavovi ubili muškarca koji se ušuljao u nastambu i pokušao im ukrasti mladunce

Vlasti su zamolile stanovnike da se ne približavaju lavovima, jer to može biti kobno

Ilustracija

 Dale Mitchell/Panthermedia/Profimedia

Ideja o krađi dva rijetka bijela mladunca iz ZOO vrta u Gani završila su kobno po čovjeka koji je to pokušao napraviti. Ne zna se jesu li mu presudili otac ili majka životinja. Vlast je pokrenula istragu nakon što je mrtvo tijelo pronađeno u nastambi s ciljem da sazna kako je čovjek uopće dospio unutra, unatoč osiguranju. Naime, muškarac srednjih godina je prešao dvije visoke ograde, pa se nameće pitanje kako je to uopće izveo, a da ga baš nitko nije vidio.

- Incident se dogodio u Accra ZOO vrtu u nedjelju. Muškarac je napadnut i teško ozlijeđen u samoj nastambi - objavilo je vodstvo parka koji je trenutno zatvoren za javnost, prenosi Guardian.

Vlasti su zamolile stanovnike da se ne približavaju mladuncima, jer to može biti kobno. Ova vrsta velikih mačaka misli da će im onaj tko se previše približi pokušati ukrasti mlade, pa ih brane.

Ne zna se što je čovjek planirao s lavovima, no nagađa se kako je vjerojatno riječ o prodaji na crnom tržištu egzotičnih kućnih ljubimac. Naime, u divljini postoji samo desetak bijelih lavova, tako da je dvojac iz Accre zaista poseban.

Zanimljivo je kako je taj ZOO vrt bio je privatan - pokrenuo ga je 1960. godine prvi predsjednik Gane Kwame Nkrumah. Nakon što je svrgnut s vlasti 1966. godine, vrt je otvoren za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18