ŠOKANTNO

Je li poznati sudionik kulinarskih emisija u Bjelovaru oprao psa u - praonici automobila?

Na snimci se vidi kako se životinja izmiče od mlaza vode, a uz sve to, vani je jako hladno, pa kupanje sigurno nije bilo ugodno

Ilustracija

 Natalia Kolesnikova

Udruga Prijatelji životinja reagirala je na današnju objavu medija kako je kuhar Božidar Miodragović, navodno, prao psa miniwashem. Portal Bjelovar.live objavio je video na kojem se vidi kako muškarac u bjelovarskoj samoposlužnoj autopraonici pere psa. On je pobjeći od mlaza, no vlasnik mu nije dao. Taj portal objavio je i kako muškarac na snimci jako podsjeća na bjelovarskog kuhara Miodragovića, poznatog po nastupima u emisijama 'Večera za pet na selu' i 'Tri, dva, jedan, kuhaj'.

- Slušajte, u vezi toga podnosim kaznenu prijavu protiv onoga koji je snimao i medija koji je to objavio. Upravo sam zvao policiju, jel' ti sad jasno o čem' ti pričam. Nije bitno jesam li ja ili nisam, govorim ti da sam podnio kaznene prijave. Ako budete i vi objavili, prijavit ćemo i vas - rekao je Miodragović novinarima 24 sata, koji su ga kontaktirali vezano za video.

Nekoliko su ga puta pitali je li to on na snimci. Nije im htio reći. Sve dok ih kasnije nije nazvao.

- Što vas briga što sam mu ja prao?! Pim*** sam mu prao. Što ima veze što sam mu ja radio - pričao je Miodragović.

Dodao je da nitko o njemu nije pisao kad je skuhao preko tisuću litara gulaša za dječju humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno više od 20 tisuća kuna.

Iz policije su im rekli da znaju za slučaj i da u njemu nema elemenata kaznenog djela, ali i da su sve proslijedili veterinarskoj inspekciji.

Prijatelji životinja smatraju kako je riječ o nedopustivom postupku.

- Niti jednoj osobi koja ima imalo suosjećanja prema živim bićima ne bi palo napamet oprati psa visokotlačnim peračem s hladnom vodom i to usred zime! Budući da se na snimci po položaju tijela psa jasno vidi da je iznimno prestravljen, što od zvukova i hladnoće, što od boli mu koju uzrokuje jak pritisak vode na tijelu, nedvojbeno je da se ovdje radi o gnjusnom zlostavljanju životinje.

Ovaj slučaj kršenja Zakona o zaštiti životinja i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na svu sreću je dokumentiran te se nadamo da će i policija i veterinarska inspekcija reagirati te što prije kazniti zlostavljača. Naime, veterinarska inspekcija ima temelja za kazniti počinitelja jer je Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno izlagati životinje nepovoljnim temperaturama i vremenskim uvjetima, čime se kod životinja uzrokuje bol, patnja, ozljede, strah ili smrt. A kako je počinitelj prekršio i članak 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji navodi da će se onaj tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kazniti za prekršaj novčanom kaznom, na slučaj bi trebala što prije reagirati i policija.

Izrazito nas je uznemirila i reakcija počinitelja nakon što je vidio koliku je buru reakcija izazvala snimka, te mu povodom toga predlažemo da na isti način opere svoje genitalije i mokar se prošeće po gradu uslijed ovih zimskih temperatura. Možda će tako shvatiti kolika je težina njegovog zlodjela - smatraju Prijatelji životinja.

"Niti jednoj osobi koja ima imalo suosjećanja prema živim bićima ne bi palo napamet oprati psa visokotlačnim peračem s hladnom vodom i to usred zime! Budući da se na snimci po položaju tijela psa jasno vidi da je iznimno prestravljen, što od zvukova i hladnoće, što od boli mu koju uzrokuje jak pritisak vode na tijelu, nedvojbeno je da se ovdje radi o gnjusnom zlostavljanju životinje. Ovaj slučaj kršenja Zakona o zaštiti životinja i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na svu sreću je dokumentiran te se nadamo da će i policija i veterinarska inspekcija reagirati te što prije kazniti zlostavljača. Naime, veterinarska inspekcija ima temelja za kazniti počinitelja jer je Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno izlagati životinje nepovoljnim temperaturama i vremenskim uvjetima, čime se kod životinja uzrokuje bol, patnja, ozljede, strah ili smrt. A kako je počinitelj prekršio i članak 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji navodi da će se onaj tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit za prekršaj novčanom kaznom, na slučaj bi trebala što prije regirati i policija. Izrazito nas je uznemirila i reakcija počinitelja nakon što je vidio koliku je buru reakcija izazvala snimka, te mu povodom toga predlažemo da na isti način opere svoje genitalije i mokar se prošeće po gradu uslijed ovih zimskih temperatura. Možda će na taj način shvatiti kolika je težina njegovog zlodjela.“
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:22