OČAJNI VAPAJ

"Imamo samo jedan dan da spasimo dva mlada bika iz okolice Knina... Pomozite!"

Trenutno je najveći problem gdje smjestiti životinje. Bez toga ih se ne može ni otkupiti
 Ilustracija, Zvonimir Barisin/Cropix

Nedavno smo svi navijali za bika Jožu iz Slatine, nadajući se da će pobjeći opakim mesarima i spasiti se. Ulovljen je, ali su mesari obećali kako neće završiti u klaonici, nego će ga poslati na farmu, gdje će uživati do prirodnog kraja života. Nadamo se da će to zaista tako biti...

No, postoje još dva bika kojemu zaista možemo pomoći da izbjegnu klaonicu i spase se. Veterinarka Marinka Pelivan, koja je bila pokretačica inicijative uspješnog spašavanja krave Milice s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, objavila je očajnički apel.

- Danas sam bila u maloj klaonici u okolici Knina kako bi zaliječila mladoga bika koji je vjerojatno nastradao pri istovaru ili utovaru. Iako paradoksalno, važno je da bik ne ugine prije nego ga oni ubiju, pošto zbog velikog broja svinja za klanje ovaj bik i njegov prijatelj mogu biti zaklani tek za dan ili dva. Potpuno sam svjesna da je suludo ovo što pitam......Možda, samo možda, neki, čudom, negdje, postoji jedna osoba s komadićem zemlje ili štale koja bi ih privremeno ili trajno udomila ili pomogla da ih otkupim. - napisala je Marina i nastavila:

- Znam da je gotovo nemoguće, i da jedan bik od 350 kilograma košta bar par tisuća kuna i da je jedan dan šanse da ih spasimo jako jako malo vremena, no ipak njihovi životi su vrijedni bar toliko da pokušam ili makar da ispričam priču ova dva neizmjerno hrabra mlada momka koji su na ovom svijetu viđeni samo kao "nusprodukti". Možemo li im promijeniti neizbježnu sudbinu, učiniti nešto nemoguće?!?!? - napisala je na Facebooku, a kasnije je pojasnila kako je najveći problem gdje ih smjestiti. Sve dok nema barem privremeno rješenje, ne može ih otkupiti.

Za spas ova dva bika bori se na dvije fronte: istovremeno im traži smještaj te prikuplja novac za njihov otkup. Ako imate prvo, javite se nama da vas spojimo s njom, a ako možete pomoći financijski, broj njenog računa je HR7223400093215548060.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:18