TVRDOGLAVO STVORENJE

Prizor koji je oduševio internet: Kujica spava u izlogu draguljarnice i pomaže drugim psima

U svega nekoliko dana skupila je 130 eura od prolaznika, a oni će biti poklonjeni lokalnom skloništu za napuštene životinje

Ilustracija

 -/Huber Images/Profimedia

Dok je u nekim trgovinama psima potpuno zabranjen ulaz, ima onih čiji vlasnici (ili zaposlenici) vole ove čupavce, pa im dopuštaju ulazak. Nekada čak oni povedu svoje pse sa sobom, pa zajednički rade. Takav je slučaj u njemačkom gradu Bad Arolsenu, gdje kujica Scapa dane provodi sa svojim vlasnikom, draguljarom Ulfom Stackeom.

Njih dvoje zajedno rade otkako je ona došla u njegov život, no on ispočetka nije baš odobravao njen odabir mjesta za spavanje. Želio je da ona bude više u samoj trgovini, a manje vidljiva prolaznicima. No, ona kao da je osjetila tu njegovu želju, pa je odlučila spavati u izlogu. Nije se to njemu previše svidjelo - on uredi izlog, a biglica tamo hrče.

Pokušavao se boriti s tom njenom odlukom, razmještajući krevetiće po draguljarnici i mameći je na razne načine na drugdje spava, ali biglovi su prilično tvrdoglavi, pa su mu svi pokušaji propali. Onda je odustao i pustio je da radi po svom.

Iznenadio se kad je shvatio da ljudi u prolazu mašu njegovom psu i fotografiraju ga, a te su snimke uskoro postal hit na internetu. To mu je dalo ideju: mogao bi pomoći drugima. Zato je pokrenuo kampanju čiji je cilj skupiti novac, kojeg će pokloniti gradskom skloništu za napuštene životinje. Njegova je ljubimica bila prilično uspješna: u svega nekoliko dana skupila je 130 eura od prolaznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:38