SUPER IDEJA

Ljubimci su joj bolesni, pa je odlučila zaraditi za njih tako da slika portrete pasa, mačaka...

Dora Pejić Bach studentica je Likovne akademije koja ima dosta iskustva - jednom je čak imala narudžbu za portretiranje bogomoljke
Ilustracije koje Dora stvara
 Dora Pejić Bach

Dora Pejić Bach vlasnica je štakorica Persik i Muljko koje imaju problema sa zdravljem, pa je odlučila prikupiti novac potreban za njihovo liječenje - crtanjem. Studentica je, pa skupe potrepštine koje njene ljubimice trebaju predstavljaju veliki udarac na njen budžet. Zato je razmišljala što napraviti i odmah se sjetila - pošto je studentica Likovne akademije, odlučila je svima ponuditi da im nacrta portret njihovih neljudskih ukućana.

Ima ona iskustva - crtala je dosad štakore, miševe, pse... Jednom čak i portret bogomoljke.

- Svakih par tjedana sam kod veterinara s mojim "mikoplazmičarkama" i situacija ide na bolje. Curke su već tri mjeseca na antibioticima. Veterinarka je preporučila inhalator koji nije baš najjeftiniji tako da sakupljam novce da malo pomognem svom studentskom budžetu - kaže Dora, koja portrete slika za iznos od 100 kuna.

image
Štakorice Persik i Muljko
Dora Pejić Bach

Zanimljivo je kako smo u rujnu prošle godine mogli u Zagrebu vidjeti njenu prvu samostalnu izložbu nazvanu "Priča u tri ilustracije". Dora se inače bavi ilustracijom, animacijom i vizualnim razvojem. Kad stvara za klince, likovi su najčešće životinje, tako da ona itekako ima iskustva kad je riječ o portretiranju ljubimaca.

Dori se može javiti na Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57