Florida

Ženka aligatora sa šokantnom ozljedom dobila ime po slavnoj pjesmi Dolly Parton

Stručnjaci vjeruju kako je nesretna životinja stradala u nekoj zamci, a zbog ozljede ne bi bila sposobna sama preživjeti
 Facebook screenshot

Jedan aligator postao je poznat diljem svijeta zbog toga što je dobio ime inspirirano hitom Dolly Parton. Riječ je o životinji koja je pronađena na Floridi - nesretno stvorenje nema gornji dio čeljusti, zbog čega su joj dali ime - Jawlene. To je istovremeno zbog njene čeljusti (jaw), ali i u čast hita Jolene.

Gatorland, tematski park od 110 hektara u blizini Orlanda koji spašava aligatore, novi je dom za Jawlene.

- Ovaj mali aligator je apsolutno blago. Toliko smo zaljubljeni u nju – ali još jedno američko blago je Dolly Parton. Jako je volimo i zbog toga smo aligatoru ime dali po pjesmi - stoji u objavi na njihovom Facebooku. Iz parka su se zahvalili svima onima koji su im poslali prijedloge za ime životinje koja je nedavno pronađena.

Životinja je za sad dobro - uspješno jede, deblja se, izolirana je od ostalih aligatora dok se ne navikne. Savršeno je zdrava, potvrdio je veterinar, piše Guardian.

Jawlene je sredinom prošlog mjeseca privukla međunarodnu pozornost nakon što je viđena u parku Sanford na Floridi. Jedna žena ju je fotografirala i onda tu snimku objavila na Facebooku, moleći ljude za pomoć. Na slici se vidio jezik nesretnog stvorenja, ali gornji dio njuške joj je otkinut. Stručnjaci su odmah došli, ulovili aligatora i pregledali ga. Utvrdili su da ženka nije rođena takva, nego je ozljeda nastala kasnije. Zbog pravilnosti rane nagađaju da se ulovila u neku zamku, iz koje se uspjela izvući, ali je pritom stradala. Zaključeno je da u prirodi neće moći sama preživjeti, pa je zbog toga preseljena u Gatorland, gdje će živjeti do svoje prirodne smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 16:03