SPASILA IH JE

Žena se vozila cestom, iz automobila ispred nje izletjela je kanta: ‘Ispuzale su van...‘

Pošto ne voli ovu vrstu životinja, u pomoć je pozvala prijatelja koji je maknuo nesretne gmazove
 Rspca/cover Images/instarimages./Instar Images/Profimedia

Žena koja je vozila cestom nedaleko od britanskog Birminghama nije mogla vjerovati vlastitim očima kad je vidjela kako se otvara prozor automobila ispred nje, a iz njega u elegantnom luku izlijeće kanta i pada na cestu ispred nje. Vozila je dovoljno daleko da je usporila, a potom vidjela kako iz te kante, koja je napukla u sudaru s tlom, izlaze dvije zmije.

Uznemirila se, jer ne voli tu vrstu životinja, ali je znala da im mora pomoći. Nazvala je prijatelja, koji je došao, smjestio ih u kutiju i odnio lokalnom veterinaru. Oni su kontaktirali RSPCA (Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama, a iz te su organizacije objavili da se traži vlasnik. No s obzirom na to da je kanta izbačena, mala je šansa da će se netko zaista i javiti.

Zmije su hladnokrvne životinje, pa ih je potrebno držati u terariju na određenim temperaturama. Ako im postane previše hladno, neke vrste mogu biti paralizirane u tolikoj mjeri da ne mogu jesi, njihov imunitet tada nije dovoljno jak da se bore s bolestima i zato se lako razbole. Zbog toga su im niske temperature opasne.

Iz RSPCA su zamolili buduće vlasnike reptila da dobro prouče što je tim životinjama sve potrebno kako bi bile zdrave i da ih nabave samo ako su posve sigurni da mogu zadovoljiti sve njihove potrebe. Obratili su se i onima koji imaju egzotične ljubimce, a imaju problema s plaćanjem visokih troškova brige. Dali su im niz savjeta o tome kako mogu dobro brinuti o njima i uštedjeti nešto novca.

image
Rspca/cover Images/instarimages./Instar Images/Profimedia
image
Rspca/cover Images/instarimages./Instar Images/Profimedia


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:50