OTVORENJE USKORO?

Završena je izgradnja objekta gradskog skloništa, čeka se dozvola za rad

Novoizgrađen azil sastoji se od zgrade u kojoj se nalazi prostor za udomitelje životinja te za sve posjetitelje

Ilustracija

 Oleksii Karamanov/Tetra Images/Profimedia/Oleksii Karamanov/Tetra Images/Profimedia

Završena je izgradnja objekta i opremanje skloništa za životinje Grada Pule na Partizanskom putu (Veli Vrh), a trenutno je ishodovanje ovlaštenja za rad, istaknula je Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule tijekom današnje konferencije za medije održane u pulskoj Komunalnoj palači, piše Glas Istre.

Predstavljene su nove aktivnosti ovog gradskog Odjela koje je Grad Pula osigurao rebalansom Proračuna. Uz pročelnicu Sokolov, konferenciji su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika dr. Ivona Močenić, predsjednica Povjerenstva za upis u vrtiće Irena Brajković te savjetnici za međunarodne projekte Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Elizabeta Jukić i Radivoj Jelenić.

Kako je pojasnila Sokolov, novoizgrađen azil sastoji se od zgrade skloništa u kojem se nalazi polivalentni prostor za udomitelje životinja te za sve posjetitelje. U glavnoj zgradi nalaze se prostorije za izolaciju životinja, pripremanje hrane, skladišni prostori, prostorije za kupanje, pranje i njegu životinja te prostori veterinarske prakse. Smještajne jedinice za životinje nalaze se uz samu zgradu i sastoje se od 22 boksa, koji su, kao i glavna zgrada, pristupačni i otvoreni svim građanima za ogled. "Intencija i bit rada skloništa je ta da se životinje što kraće zadržavaju ondje, te što prije udomljuju" - napomenula je Sokolov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:17