ROMANTIKA

Zaljubljeni labudovi na Valentinovo dobili imena koja su građani birali: on je Maks, a ona Mira

Bilo je još zanimljivih prijedloga. Primjerice, Ana i Ernest prema glavnim akterima filma Tko pjeva zlo ne misli
 Javna ustanova Maksimir

U kratkom vremenu postali su najpoznatiji zagrebački ljubavni par. Tri tjedna nakon preseljena iz jezera koje je nastalo iskopom gline kraj bivše ciglane u Sesvetskoj Selnici u obnovljeno Drugo maksimirsko jezero par crvenokljunih labudova se udomaćio u parku Maksimir. Par zaljubljenih labudova povezuje zanimljiva ljubavna priča. Mužjak ima oštećeno krilo zbog čega ne može letjeti, a njegova ga partnerica prati u dobru i zlu.

Jedan od motiva dolaska posjetitelja u park ovih dana upravo je susret s Maksom i Mirom. Tako su ih nazvali građani Zagreba koji su se, u velikom broju, odazvali pozivu da svojim prijedlozima pomognu Javnoj ustanovi - Maksimir u izboru imena za najnovije stanare Parka.

image
Javna ustanova Maksimir

Bilo je još zanimljivih prijedloga. Primjerice, Ana i Ernest prema glavnim akterima najzagrebačkijeg filma Tko pjeva zlo ne misli, Đurek i Katica po drugom pernatom paru malih kokica koje građani pamte iz nekih davnijih dana Zoološkog vrta Zagreb, Dudek i Regica po seriji Gruntovčani.

- Doseljeni par labudova obnavlja posebnu vezu između Maksimira i labudova, ptica koje u mnogim kulturama imaju pozitivnu simboliku – od dobrote i elegancije do ljubavi - kaže Nika Dolenc, v.d. ravnatelja Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba.

Osim labudova u Maksimiru trenutno može se vidjeti i zaljubljene sive čaplje koje vrijedno pripremaju gnijezda na borovima uz Maksimirsku cestu uskoro planirajući prinove. Također, dolaskom toplijih dana očekuje se i maksimirska najveću ljubav, više tisuća smeđih krastača u ljubavnom zagrljaju na Trećem jezeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 23:21