VJEŠTINE

Zabavna bića: Ove tri činjenice o kravama sasvim sigurno niste znali!

Veoma su razigrana stvorenja čija su velika ljubav - lopte svih boja i veličina
 Beatrice Preve/Alamy/Alamy/Profimedia

O kravama nekako ne razmišljamo previše. Većina ljudi je svjesna činjenice da od njih uzimamo mlijeko, ali nisu ni svjesni da su krave zapravo prava mala cjelovita bića. Dobro, ne baš malena...

No, ove životinje su zapravo veoma zanimljive. Recimo, vole se igrati. Ako pred njih stavite veliku loptu, rado će juriti za njom i gurati je po livadi. Zabavno ih je vidjeti razigrane: pocupkuju, trče, okreću se... Jasno, njihova im građa ne olakšava igru, ali ih ne sprječava u tome da u njoj uživaju.

Osim toga, vješte su plivačice. Možda im to nije prvi izbor aktivnosti, no kada su u situaciji da to moraju napraviti, nemaju nikakvih problema s kretanjem u vodi. Nije im strano ni ukočiti u bazen i malo zaplivati, čisto kako bi se ohladile.

Osim toga, veoma su društvene i nikada ne vole biti same. Zanimljivo je njihovo ponašanje kad umire netko iz njihova stada: svi se okupe oko njega ili nje te ga nastoje utješiti. Na jednak način izražavaju žaljenje i bol zbog gubitka tog člana svoje velike obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:50