KONAČNO

Vratili smo se na terase kafića, a s nama su se vratili i oni. Jednako smo oduševljeni

Neki su od konobara dobili keksiće, drugi su se morali zadovoljiti samo maženjem
Prizor iz Splita, Ilustracija
 Nikola Vilic/Cropix

Konačno smo se vratili u kafiće, a naši psi s nama. Ima ih koji vole zaleći ispod stolice i spavati, dok drugi preferiraju krilo. Tu je i treća skupina, koja se vječno trudi šarmirati sve oko sebe i potaknuti ljude da ih maze. E pa sve te tri skupine danas su se ponovno našle na terasama kafića, praveći društvo svojim vlasnicima.

- Kad smo se približili našem kvartovskom kafiću, odjednom mu je rep počeo raditi sto na sat i odmah me odvukao prema našem mjestu. Kad je vidio konobara, oduševio se. Mislim da se zapravo moj pas toj kavi radovao jednako kao i ja. Kad se konačno smirio, popio je pola zdjelice vode, zavukao se pod stolicu i zaspao, valjda iscrpljen od tolike sreće - kaže nam Zagrepčanin Siniša.

Ana iz Splita rekla nam je kako se njoj dogodilo isto, no mogla je i očekivati takav scenarij. Konobar u njenom omiljenom kafiću obožava pse i uvijek u džepu ima poslastice, koje svima dijeli. Nije ih zaboravio ni ovaj put.

- Toliko se oduševio kad je nju vidio, pa joj je dao duplu količinu keksića, da se iskupi jer se dugo nisu vidjele. Ona mu je lajala u lice, on se smijao, ma ludilo je to bilo. Dozvolila mu je čak da je uzme u ruke, a inače to nimalo ne voli. Sigurna sam da već sutra neće biti toliko sretna što ga vidi, ali danas je bila toliko sretna da mi je drago što sam je povela - priča Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:18