TUŽNA SUBINA

Vlasnik zanemarivao dvije zmije, a onda ih ostavio i nestao: ‘Čudo je da jedna nije pojela drugu!‘

Zaposlenici utočišta koje ih je spasilo ističu kako nema opravdanja za ovakvo ponašanje
 Be Wild Rescue

Iz američkog utočišta Be Wild Rescue objavili su kako su im u petak donesene dvije zmije. Nesretnice su bile ostavljene u unajmljenoj kući u kojoj nije bilo grijanja. Tako su provele nekoliko tjedana, prije nego su pronađene. Njihov smještaj bio je jednostavno tužan: prljavi tepih u terariju bio je pun izmeta i stare kože, posuda za vodu je bila napola prazna i u njoj su se stvorile alge.

- Ne znamo tko je bio vlasnik, no, kako je netko mogao ovako nešto napraviti nesretnim životinjama? Nema baš nikakvog opravdanja da ih se ostavi u ovakvom stanju. Prostor u kojem borave zmije ne može izgledati ovako nakon što su zmije ostavljene tri tjedna unutra, dakle, ovo je trajalo puno duže. One su veoma čiste životinje, tako da je držanje u ovim uvjetima zaista zlostavljanje - poručili su iz utočišta.

image

Be Wild Rescue

Zmije nisu hranjene neko vrijeme, tako da je sad u planu da dobro jedu. Promatrat će ih se tijekom mjesec ili dva, a nakon toga bi mogle tražiti novi dom.

- Najbizarnije u cijeloj priči jest činjenica da je Coati, koja je butter corn zmija, veoma mršava. Koala, koja je anerythristic corn zmija, je u tek malo boljem stanju. No, butter corn nisu baš naočito društvene i iznenađeni smo što Coati nije pokušala pojesti Koalu - pojasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 16:42