NAŠ SUSJEDI

Vlasnik pet friendly hotela otrovao 35 pasa, sud mu dodijelio nevjerojatnu kaznu!

Bogić je otrov postavljao u razdovlju od 15. veljače pa do 5. travnja prošle godine

Ilustracija

 Thomas Coex

Vinko Bogić je muškarac koji je u Jajcu, u mjesec i pol dana, otrovao na desetine pasa, od kojih je 35 umrlo u najgorim mukama. Osuđen je, donosi Soeurs Magazine, na svega četiri mjeseca zatvora.

Prošle godine taj je portal pisao o monstruoznom trovanju pasa u Jajcu, koje je počinio vlasnik objekta Hotel Mali Jajce. Bogić je u razdoblju od 15. veljače pa do 5.travnja 2020. godine, u različitim vremenskim terminima i na različitim lokacijama na području općine Jajce otrovao na desetine pasa, od kojih je 35 umrlo u najgorim mukama. Među otrovanima je bilo i vlasničkih pasa.

Operativnim radom policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Jajce i Policijske stanice Jajce otkriven je i uhićen tada osumnjičeni za ovo djelo, a stranica koja se bavi pomaganjem životinjama i podizanjem svijesti o ovoj problematici Eyes of an Angel objavila je na svojoj službenoj Facebook stranici da je u srpnju godine osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Nažalost u BiH oduzimanje 35 nevina života koja su umirala u najvećim mukama vrijede četiri mjeseca zatvorske kazne, a to je prije svega zbog sveopće apatije bosanskohercegovačkog društva, kao i činjenice da je mržnja prema psima zajednička mnogim pripadnika zajednice (premda se i ne slagali oko mnogo bitnijih tema). Kako je naglašeno i od strane stranice Eyes of an Angel dok u Bosni i Hercegovini postoji nebrojen broj organizacija i zaštitara, pojedinaca koji se bave spašavanjem pasa – malo tko od njih je osudio ovaj zločin.

Čini se da su zaista najglasniji kada treba uzimati donacije preko leđa tih napaćenih pasa, piše portal. Možda bi, nagađaju, da je izvršen veći pritisak povodom ovog slučaja osuđeni dobio maksimalnu kaznu. Međutim, pišu, što očekivati od pojedinaca i organizacija koji i sami krše zakon te im je jedina briga da se ne otkriju njihove kriminalne radnje vezane za pse - nelegalni pansioni, nelegalni izvozi, prodaja pasa vani, krađa donacija...

Kako su napisali i prošle godine, jedan od paradoksa je taj da su u Bogićevom objektu „Hotel Mali Jajce“, koji je zbog lošeg publiciteta preimenovan, a prije se zvao Youth hostel Jajce, psi dozvoljeni te da je hotel pet friendly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:04