APEL IZ ISTRE

‘Vlasnik je odlučio prodati 26 ovaca, molimo vas, pomozite nam da ih spasimo!‘

Njemu je svejedno tko će ih kupiti, što znači da bi ljupke bijele blejalice mogle završiti u klaonici
 Udruga Brsečki česan

Nekad je tako lako pomoći da se nekome spasi život. Potrebno je nešto sredstava i dobre volje da pomognemo nekom stvorenju da ne završi svoje dane prerano. Jedna baš takva akcija, kojom se skupljaju sredstva za pomoć 26 životinja kojima prijeti klaonica, je u tijeku. Njihov vlasnik ih više ne želi imati, jer oko njih ima previše posla, pa ih prodaje. Njemu je svejedno tko će ih kupiti, što znači da bi ljupke bijele blejalice mogle završiti u klaonici.

No, iz udruge Brsečki česan, koja djeluje na području istarske općine Mošćenička Draga, odlučili su da to neće dozvoliti. Obratili su se svima onima koji vole ovce da im pomognu da skupe 2600 eura, koliko je potrebno da bi se ovce kupile. U tom slučaju će živjeti. One o svemu ovome ne znaju ništa, naravno, niti su svjesne činjenice koliko ih malo dijeli od smrti. Nekoliko novčanica, da budemo precizniji, stoji između njih i klaonice.

- Skupljamo donacije da ih naša udruga otkupi i da mukotrpno pasu, gnoje i održavaju liburnijski krajolik u Etnološkom parku Anton Plašimuha . S obzirom na to da je to veliki zalogaj, a materijalna korist je nula, rado bismo primali donacije da zaokružimo uz naš doprinos i da im pružimo lijep život s pogledom na Kvarner - objavili su iz te udruge.

Donacije im se mogu uplatiti na IBAN HR5424020061100913554, a u opis plaćanja potrebno je staviti - donacija za ovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:44