SIMPATIČNO

VIDEO: Zmije mogu biti savršeni kućni ljubimci, a osim toga su zaista - preslatke!

Iako ih se mnogi boje, zmije su zapravo veoma mila stvorenja koja mogu voljeti ljude na neki svoj način
 Christopher Tomlinson/Alamy/Alamy/Profimedia

Zmije kod mnogih izazivaju nervozu i ne vole ih vidjeti. Misle kako one ne mogu pokazati naklonost te da su veoma nezainteresirane za ljude. No, svi oni koji ih imaju kao kućne ljubimce svjedoče suprotno: njihovi ljubimci su nježni, pažljivi i iskazuju im naklonost.

Stara je zabluda kako su zmije hladne - činjenica je kako su zapravo veoma tople i ugodno je držati ih na rukama. Naravno, samo ako one to žele, jer zapravo uvijek treba poštovati želju životinje. Jednako kao što postoje, primjerice, mačke koje se vole stisnuti blizu svojih ljudi i vole dodire, tako postoje i zmije koje to vole. No, postoje i one kojima to nije drago, zbog čega ne treba forsirati ono što mi smatramo izražavanjem naklonosti.

Svi oni koji imaju zmije puni su riječi hvale za svoje ljubimce i često se događa da, nakon što se oproste od jedne zmije, nabave drugu. Čine to jer su shvatili kako su one prekrasni ljubimci i ostaju vjerni baš toj vrsti reptila. Neki od tih vlasnika su svoje ljubimce snimili i tako je nastao ovaj simpatični video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:28