‘BEAUTY SLEEP‘

VIDEO: Pogledajte kako je ovaj neobičan dvojac zalegao na jedan brod i malo odmorio...

Jedno spava kao da je cijeli svijet njegov, dok je druga životinja ipak nešto opreznija

Ilustracija

 Wildlife Animals/Alamy/Profimedia/Wildlife Animals/Alamy/Profimedia

Snimke koje nam dolaze iz različitih dijelova svijeta pokazuju jasan trend: životinje se prilagođavaju novom svijetu, onom kojeg smo mi stvorili. Logičan je to evolucijski odgovor: u prirodi preživljavaju vrste koje se mogu prilagoditi novim okolnostima, a one koje ne uspiju, nestaju.

Među životinjama koje su se prilagodile našim životima su i morski lavovi. Ti su svatovi već snimljeni kako leže na brodovima, kupaju se u bazenima, tjeraju ljude iz njihovih ležaljki kako bi sami odmorili na njima. Jednostavno rečeno - ništa ljudsko nije ima strano. No, povremeno imaju pomoć. Ovaj morski lav uza se ima morsku vidru. Dvojac je ugodno zalegao na jedan brod i odmara. Snimku je objavio američki Slater Moore Photography, ne navodeći točnu lokaciju, vjerojatno i zbog zaštite samih životinja.

Dok vidra izgleda samo kao da je nabrzinu zaspala, lav pokazuje kako se živi. Jednu je peraju zabacio u zrak, druga dodiruje morsku površinu. Opružio se kao da je cijeli svijet njegov i nije ni trepnuo kad je čuo ljude. Vidra se malo promeškoljila, a onda nastavila spavati, dok je veći momak nastavio uživati u svom popodnevnom snu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:27