KREATIVNOST NA DJELU

VIDEO: Modni dizajner napravio pomagalo za ribicu kako bi joj spasio život!

Nakon što je nekoliko njegovih ljubimaca umrlo zbog problema s mjehurom, morao je nešto učiniti

Ilustracija

 Andrew Buchholz/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrew Buchholz/Alamy/Alamy/Profimedia

Što se životinja tiče, kretanje uz pomoć kolica obično je nešto što vezujemo uz pse. Oni su najčešće ljubimci koje vidimo kako, uz pomoć ove vrste pomagala, jure naokolo. Tu i tamo pročitamo o nekoj mački, zecu ili hrčku, no te su priče rijetkost. Još je veća rijetkost da netko napravi kolica za zlatnu ribicu, kako bi se ona slobodno mogla kretati akvarijem i živjeti kvalitetan život.

Kad mu je nekoliko drugih ribica umrlo zbog problema s mjehurom, modni dizajner Henry Kim, koji je vlasnik akvarija i veliki ljubitelj riba (trenutno ih ima 20 u tri odvojena akvarija), smislio je maleno pomagalo koje je jednoj od riba za koju je bio siguran da će uskoro umrijeti, spasilo život. Ne samo to, nego je ribi omogućilo da se normalno kreće, jede i komunicira s drugim pripadnicima svoje vrste.

Ideja za dizajn došla mu je nakon što je proučio cijeli niz ifnormacija o tome kako se ove ribe kreću i kako bi im se to moglo olakšati u slučaju problema. Potom je stvorio jedinstveno pomagalo koje je njegovoj ribi spasilo život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:02