KOJI PRIZOR

VIDEO: Jeste li ikada vidjeli paradu u kojoj sudjeluju samo guske? Izgleda fenomenalno!

Na domaće ljude, ali i turiste, ove su životinje navikle, jer ih viđaju svake godine
 Facebook

Na paradama smo navikli viđati ljude - obično svira neka glazba, svi su nekako posebno odjeveni u uvijek je riječ o dobroj atmosferi. Zašto bi onda takva vrsta zabave bila rezervirana samo za ljude, a ne i za, recimo, guske?

Jedna mala parada gusaka snimljena je na ulicama danskog grada Odense. Svaki puta kada ta neobična, pernata parada krene ulicama rodnog grada Hansa Christiana Andersena stotine ljudi stane uz cestu kako bi ih promatrali. U rukama su im već spremni mobiteli kako bi snimili dobar selfie dok životinje prolaze uz njih.

Guske su na tu pompu već navikle, pa ni najmanje ne reagiraju na svoje obožavatelje. Drže se ponosno i koncentrirano, ozbiljno gegajući za svojim predvodnikom. Ne skreću s puta kojim se trebaju kretati, nesvjesne činjenice da su neopisivo zabavan prizor.

Na domaće ljude, ali i turiste, ove su guske navikle, jer ih viđaju svake godine. Neobična parada zapravo je tradicionalan događaj u gradu. Nije to samo kod njih tako: guske paradiraju i u belgijskom Gentu i nizozemskom gradu Geleenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 19:13