UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Veterinari su predlagali eutanaziju, ali volonteri kažu: Nema toga dok svemir ne okrenemo!

Maleni je još bezimen, no pratitelji rada udruge nazvali su ga - Rocco
 Udruga Rocco

Netko mu je pucao u glavu. Potom mu je odrezao jednu šapu. Onda dio noge.

Tu se zaustavite i nemojte razmišljati o boli, užasu, patnji, krvarenju, satima agonije... Ne razmišljajte kakav je monstrum i sadist, opasan po okolinu, to napravio. Ne pitajte se hoće li ga ikad naći i je li takvo što napravio već prije. Ne idite u tom smjeru, jer znamo kakva je praksa u našoj zemlji kada je riječ o zločinima nad životinjama.

Razmišljajte radije o dobrome: preživio je sve to. I o budućnosti - onoj koju će ovaj malac imati. Jer hoće. Kako je Coelho rekao, otprilike - kada nešto dovoljno jako želiš, cijeli svemir se uroti da to i dobiješ.

image
Udruga Rocco

E pa njegov oporavak žele i volonteri vinkovačke udruge Rocco, koji su ga spasili, njihovi pratitelji, a bome i mi. Nagledali smo se gnusnih i bolnih slučajeva, nakaznosti svakih vrsta, izopačenih umova koji se iživljavaju na slabijima i nemoćnima, no ovaj slučaj jedan je od najgorih.

Mali crni još nema ime, ali su ga neki pratitelji udruge nazvali Rocco. Bio je kod veterinara, rane su sanirane. Udruga je objavila da traže savjete što dalje - kolica, umjetni udovi... Za njega će se rješenje naći. Rocco će se opraviti, naći će dom, trčat će za lopticom u nekom dvorištu, pa makar se volonterke, tako same kažu, polomile od muke da mu to omoguće. I živjet će život kakav onaj bijednik koji mu je to napravio ne može ni zamisliti. Najbolji, najsretniji i pun ljubavi.

- Nema eutanazije dok svemir ne okrenemo, dok u najdalje svjetove mejlove ne pošaljemo. Dok god ima i mrva nade, nebu ga ne damo. U ponedjeljak ćemo znati više. Evo novosti o njemu: ne želi biti u kavezu. Jako je drag, samo dijeli puse i mazi se - kažu djevojke iz Rocca.

image
Udruga Rocco

Što možemo napraviti? Uplatiti nešto za njegovo liječenje i nabavku proteza (IBAN HR7923900011100432506), prijaviti ako znamo nešto o monstrumu koji je ovo napravio, pronaći Roccu novi dom... Sve će pomoći, puno ruku će se skupiti da ovaj malac bude sretan.

Drži se Rocco, samo hrabro, sigurni smo da je jedna šarena loptica s tvojim imenom baš tu, iza ugla. Čeka te da se oporaviš i da juriš za njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:51